-
Αρχική > Ελλάδα > ΚΑΙΡΟΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

ΚΑΙΡΟΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσίασε  (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Το μόνο θετικό είναι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή. Η ΕΜΥ σημειώνει ότι τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα σήμερα και το Σάββατο, ενώ θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024
Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το πρωί έως τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί εκτός από τη Μακεδονία όπου θα παραμείνει άστατος.

Στη δυτική χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα ενώ από τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Ως προς τις μέγιστες θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks