-
Αρχική > Ελλάδα > Τέλος τα «φακελάκια» – Μόνο ψηφιακά τα διπλώματα οδήγησης, οι άδειες και οι μεταβιβάσεις οχημάτων

Τέλος τα «φακελάκια» – Μόνο ψηφιακά τα διπλώματα οδήγησης, οι άδειες και οι μεταβιβάσεις οχημάτων

Από τον Ιούνιο η έκδοση και η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης θα γίνεται μόνο ψηφιακά, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Βάζουμε τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες και τα “φακελάκια”», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι από τον Ιούνιο θα διεκπεραιώνεται μόνο ψηφιακά η έκδοση και η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ισχύει το ίδιο και για τη μεταβίβαση οχημάτων.

«Παράλληλα, επεκτείνουμε την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την απόκτησης άδειας οδήγησης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, καθώς το επόμενο διάστημα τα ραντεβού -τόσο για τη θεωρητική, όσο και την πρακτική εξέταση- θα κλείνονται από τους υποψήφιους οδηγούς αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά», συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υποχρεωτική η παράδοση διπλωμάτων με courier στο σπίτι

Από τον Ιούνιο θα τεθεί σε λειτουργία και η αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Στο «άμεσο μέλλον» θα ενεργοποιηθούν κι άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θεωρητικών εξετάσεων, η επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης, η προσωρινή ηλεκτρονική ακινησία φορτηγού ή λεωφορείου ΙΧ, η μεταβίβαση επαγγελματικών οχημάτων και η ένταξη διαδικασιών στο δίκτυο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επίσης, δρομολογείται η υποχρεωτική κατ’ οίκον παράδοση των διπλωμάτων, των αδειών οδήγησης και των πινακίδων των ΙΧ, με courier. Τα έξοδα θα καλύπτονται από την περιφέρεια. Αυτό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην εξυγίανση, καθώς με σημερινή απόφαση μετακινούνται άμεσα 50 εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, ανάμεσά τους επτά διευθυντές και 20 τμηματάρχες, καθώς και όσοι βαρύνονται με ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα.

 

 

https://www.dnews.gr/eidhseis/koinonia/469112/xardalias-telos-ta-fakelakia-mono-psifiaka-ta-diplomata-odigisis-oi-adeies-kai-oi-metavivaseis-oximaton

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks