-
Αρχική > Ελλάδα > 8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Τα νεφρά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούςσώματος.

Αυτά τα εσωτερικά όργανα λειτουργούν λίγο πολύ σαν φίλτρα, απομακρύνοντας τις τοξίνες του σώματος και την υπερβολική ποσότητα νερού. Επομένως, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα νεφρά σας, γιατί και αυτά φροντίζουν για εσάς.

Για αρχή, υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε, γιατί βλάπτουν τα νεφρά σας.

1.Δεν πίνετε αρκετό νερό.

Πρώτα από όλα, η ανεπαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά. Όπως είπαμε παραπάνω, τα νεφρά λειτουργούν σαν φίλτρα, με την έννοια ότι απορροφούν τα απόβλητα από τον οργανισμό μας. Οπότε, αν δεν πίνετε αρκετό νερό, η νεφρική ροή αίματος μειώνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση των τοξινών.

2.Καθυστερείτε να πάτε τουαλέτα.

Για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή, πρέπει να πηγαίνετε τουαλέτα όποτε νιώθετε την ανάγκη να πάτε. Το να κρατάτε την κύστη σας γεμάτη δεν είναι καλή ιδέα, ακόμα και αν είστε ιδιαίτερα απασχολημένοι. Μην καθυστερείτε να πάτε τουαλέτα, γιατί μπορεί να έχετε επιπλοκές αργότερα.

3.Υπερβολική κατανάλωση νατρίου.

Μήπως σας αρέσουν τα πολύ αλμυρά φαγητά; Τότε, ίσως πρέπει να μειώσετε λίγο την κατανάλωση νατρίου, γιατί μπορεί να κάνετε κακό στην υγεία σας. Επίσης, τα νεφρά δυσκολεύονται να αποβάλλουν το νάτριο.

4.Πίνετε πολύ καφέ και καφεϊνούχα ποτά.

Παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα να απολαμβάνετε περιστασιακά ένα φλιτζάνι καφέ και άλλα ροφήματα με καφεΐνη, όπως τα αναψυκτικά, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να βλάψει την υγεία σας, καθώς αυτά τα ροφήματα ανεβάσουν την πίεση του αίματος.

5.Συχνή κατανάλωση παυσίπονων.

Γενικά, τα παυσίπονα δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά αν τα παίρνετε με την παραμικρή αφορμή, μπορεί να έχετε σοβαρές παρενέργειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συχνή λήψη παυσίπονων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αίματος και επιδείνωση των οργάνων.

6.Πολλές πρωτεΐνες.

Παρόλο που η πρωτεΐνη συνήθως κάνει καλό στην υγεία, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, επειδή αυξάνει τα μεταβολικά φορτία του σώματος.

7.Δεν ξεκουράζεστε αρκετά, όταν είστε άρρωστοι.

Συνεχίζετε να δουλεύετε, ενώ είστε άρρωστοι και έχετε πυρετό; Και όμως, αν αγαπάτε τον εαυτό σας και τα νεφρά σας, πρέπει να ξεκουραστείτε. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να αναρρώσετε και μην πιέζετε τον οργανισμό σας.

8.Υπερβολική κατανάλωση μπύρας.

Η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ είναι αποδεκτή, αλλά αν πίνετε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, σίγουρα κάποια στιγμή θα πληρώσετε τις συνέπειες. Οπότε, σκεφτείτε το καλά πριν να είναι αργά!

.

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks