-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 1983: Τέσσερις νοσοκόμες από την Αυστρία δολοφονούσαν τους ασθενείς τους

Υπόθεση 1983: Τέσσερις νοσοκόμες από την Αυστρία δολοφονούσαν τους ασθενείς τους

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε το χρόνο στο 1983, όταν στην Αυστρία τέσσερις νοσοκόμες σκορπίζουν το θάνατο στο νοσοκομείο Lainz General της Βιέννης. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε ασθενείς άνω των 70 ετών.

Ο θάνατος των ηλικιωμένων ανθρώπων σπάνια κινεί υποψίες. Η δράση των νοσοκόμων χρονολογείται από το 1983 έως το 1989 όπου και συλλαμβάνονται. Οι ίδιες ομολόγησαν ότι σκότωσαν 49 ανθρώπους. Οι ψυχοπαθείς γυναίκες που έσπερναν τον θάνατο ήταν η Μαρία Γκρούμπερ, Ιρένε Λάιντοφ, η Στεφανίγια Μέγιερ και η Βάλτραουντ Βάγκνερ.
Την αρχή έκανε η Βάνγκερ όταν με υπερβολική δόση μορφίνης σκότωσε μια 77χρονη, αφού της το είχε ζητήσει η ίδια η ασθενής για να μη βασανίζεται άλλο. Από κείνη τη στιγμή συνειδητοποίησε πως απολάμβανε να “παίζει το Θεό” κρατώντας στα χέρια της την επιλογή της ζωής και του θανάτου.
Αργότερα είπε ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό, για να το σταματήσει και πολύ ωραίο, ώστε να μη το μοιραστεί με κάποιον άλλον. Έτσι μύησε και 3 συναδέλφους.
Στην αρχή σκότωναν με ενέσεις. Μετά όμως χρησιμοποιούσαν πιο επώδυνη μέθοδο με τη συμμετοχή και των τεσσάρων γυναικών. Οι δυο, κρατούσαν τον ασθενή στο κρεβάτι, η μία κρατούσε τη μύτη του κλειστή και η άλλη έριχνε υγρά στο στόμα του μέχρι να πνιγεί. Η ικανοποίησή τους ερχόταν, όταν προκαλούσαν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πολλοί ασθενείς πέθαιναν από υγρό στους πνεύμονες και γι’αυτό δεν υποπτεύτηκε κανείς, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Πώς όμως έγινε η σύλληψη και αποκαλύφθηκε η δράση τους?
Το Φεβρουάριο του 1989, ένας γιατρός άκουσε μια συζήτηση που είχαν μεταξύ τους για τη δράση τους και τρομοκρατημένος πήγε στην αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα έξι εβδομάδων ώσπου τελικά συνελήφθησαν στις 7 Απριλίου του 1989. Ομολόγησαν τη δολοφονία 49 ασθενών, ωστόσο οι αρχές πιστεύουν ότι τα θύματά τους ξεπερνούν τα 200. Η Βάνγκερ ισχυρίστηκε πως η ίδια σκότωσε 39 ανθρώπους. Το Μάρτιο του 1991 οι κατηγορούμενες δικάστηκαν.
Η Βάνγκερ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δεκαπέντε δολοφονίες, δεκαεπτά απόπειρες δολοφονιών και δυο κατηγορίες για επίθεση. Η Ιρένε Λάιντοφ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη για πέντε δολοφονίες και δυο απόπειρες. Η Στεφανίγια Μέγιερ καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία και επτά απόπειρες. Την ίδια ποινή έλαβε και η Μαρία Γκρούμπερ για ανθρωποκτονία και για δυο απόπειρες δολοφονίες.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks