-
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται – Πότε θα κάνει την επανεμφάνισή της

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται – Πότε θα κάνει την επανεμφάνισή της

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των βόρειων ανέμων που πνέουν, όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις η σκόνη θα κάνει νέα εμφάνιση.

Αφρικανική σκόνη – Ζερεφός: Οι πορτοκαλί εικόνες θύμιζαν Star Wars – Ανά 15-20 χρόνια εμφανίζεται με μεγάλη ένταση

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν καιρικές συνθήκες τέτοιες που ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην αύξηση της συχνότητας του φαινομένου σε σχέση με προηγούμενα

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «είναι χαρακτηριστικό της ξηρασίας και της σχετικής ερημοποίησης εδαφών με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος σωματιδίων να είναι πολύ μεγαλύτερος». Επιπλέον σημείωσε πως «αλλάζουν οι ροές του ανέμου καθώς αλλάζει το κλίμα».

Όπως προέβλεψε ο καθηγητής, «περιμένουμε να δούμε νέο επεισόδιο με την αφρικανική σκόνη μέχρι τα μέσα Μάϊου, που θα μπορούσε να είναι της ίδιας έντασης με το τωρινό, ίσως και παραπάνω ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν».

Μάλιστα, εκτίμησε πως «από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε ακόμη ένα επεισόδιο αφρικανικής σκόνης».

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks