Μαζί με τους συνεργάτες μου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Ντίνο Τσανούσα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σάκη Ρήμο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς Πέτρο Τόσκο, πραγματοποιήσαμε ιδιαίτερα σημαντικές συσκέψεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων αναδείξαμε τις προτεραιότητες, αλλά και τις ανάγκες του Δήμου μας.
➡️με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έπειτα από πρωτοβουλία της Βουλευτού Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπου Καραταγλίδη. Επίκεντρο της συζήτησης η εξέταση του αιτήματος που κατατέθηκε από την κα Αντωνίου, για τη δημιουργία Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά.

➡️με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, για τα τρέχοντα προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του και η ένταξη του Δήμου Καστοριάς σ’ αυτά που έχει υποβάλει.
➡️με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την εξέλιξη και την πορεία των προγραμμάτων και ζητημάτων του Δήμου Καστοριάς.
➡️με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για θέματα της Μακεδνός και της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
Ευχαριστώ τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν για τις προτάσεις και τα αιτήματά μας.
Βήμα-βήμα υλοποιούμε το όραμά μας για τον Δήμο μας.
Γιάννης Κορεντσίδης