Και όμως, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να τρώτε τυρόπιτα τώρα που ξεκινάει η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.
Δοκιμάστε επίσης: Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και γιαούρτι ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι σας
Σε λιγότερο από μια ώρα μπορεί να είναι έτοιμη στο πιάτο σας για να τη δοκιμάσετε.
Είναι ιδανική και για vegan !
Υλικά
Για 8 μερίδες
- 400 ml νερό βρύσης
- 100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 baking powder
- 3 πιπεριές Φλωρίνης απ’ τη κονσέρβα
- Αλάτι πιπέρι (προαιρετικό)
- 400 γρ νηστίσιμο τυρί
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε το νερό και το λάδι μας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να γίνει χυλός
- Στο blender πολτοποιούμε τις πιπεριές τελείως και τις προσθέτουμε στο χυλό μαζί με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε σε κυβάκια μικρά το τυρί μας και το ρίχνουμε στον υπάρχον χυλό και ανακατεύουμε ξανά.
- Στο πυρέξ βάζουμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το χυλό, προσθέτουμε στην επιφάνεια μερικές μπουκίτσες τυρί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 45 λ περίπου, ελέγχουμε πριν το σβήσουμε φυσικά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: europost.gr