H Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και όσοι θέλετε να νηστέψετε, πρέπει να φτιάξετε αυτή τη μοναδική συνταγή με τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας.
Δοκιμάστε επίσης: Καμία τυρόπιτα: Τραγανά νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με σάλτσα «έκπληξη»
Είναι πεντανόστιμα, απαιτούν ελάχιστα υλικά και θα κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο, όταν νιώσετε λιγούρα !
Υλικά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζαχαρη
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 750-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γραμμάρια ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα, πρώτα με το σύρμα και στη συνέχεια με τα χέρια, ζυμώνοντας.
- Επειδή θέλουμε μία ζύμη λιπαρή και λεία, πλάθουμε τη ζύμη σε ίσα κορδόνια και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
- Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά και για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.
Πηγή: daddy-cool.gr
https://www.athensmagazine.gr/