Θα «μουρλάνουν» όποιον δοκιμάσει!
Υλικά
1 ωρα
4 – 5 μπιφτεκια
250 γραμ. μανιτάρια λευκά μικρά τριμμένα στο μούλτι
1 καρότο τριμμένο στο μούλτι
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους βρασμένη για 10 λεπτά και στραγγισμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο μούλτι
1 κουτ. γλ. ανάμεικτα τριμμένα: δενδρολίβανο ρίγανη θυμάρι
3 κουτ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι
4 κουτ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κουτ.σ. αλεύρι γοχ
2 κουτ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο + για το πλάσιμο
1 λαδόκολλα
Για την σάλτσα:
4 κουτ.σ. κέτσαπ
2 κουτ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
Αχνίζουμε, τα λαχανικά που τρίψαμε στο μούλτι, σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να χάσουν τις υγρασίες τους.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό τα βότανα τις πατάτες σε κύβους, (δεν τις λιώνουμε), και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τα μείγμα να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα ανθό η αλάτι, πιπέρι, την βρώμη, τον λιναρόσπορο, το αλεύρι, και το ελαιόλαδο.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια, και τα στοιχίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε, στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 25 με 30 λεπτά.
Αλλάζουμε πλευρά στα μισά του χρόνου.
Σερβίρουμε με σάλτσα, που φτιάξαμε ανακατεύοντας την κέτσαπ με την μουστάρδα.
Έτοιμο για απόλαυση!
athensmagazine.g