-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αν και έχει έναν ευτυχισμένο γάμο, η κρίση της μέσης ηλικίας τα άλλαξε όλα – «Περνάω μία ορμονική φάση, έχω φαντασιώσεις για άλλον»

Αν και έχει έναν ευτυχισμένο γάμο, η κρίση της μέσης ηλικίας τα άλλαξε όλα – «Περνάω μία ορμονική φάση, έχω φαντασιώσεις για άλλον»

Μία παντρεμένη γυναίκα, συνειδητοποιεί ότι έχει «ερωτευτεί παράφορα» έναν άνδρα, με τον οποίον συναντιέται συχνά. Λέει χαρακτηριστικά: «Έχω έναν ευτυχισμένο γάμο, αλλά συχνά έχω φαντασιώσεις ότι απατάω τον άνδρα μου μ’  έναν άλλο. Δεν έχω πρόθεση να πραγματοποιήσω τη φαντασίωσή μου, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαλύσω τον γάμο μου, ούτε να πληγώσω τον υπέροχο σύζυγό μου, την οικογένεια, ή τα παιδιά μου».

«Περνάω μία ορμονική φάση όμως, και έχω «εξάψεις» τελευταία, ενώ έχω ψιλοερωτευτεί και κάποιον άλλον. Ξαναλέω, δεν ενδιαφέρομαι να κάνω κάτι μαζί του αλλά τον σκέφτομαι συνέχεια» προσθέτει.

Θέλοντας να ξέρει αν αυτό που βιώνει είναι «φυσιολογικό», η γυναίκα ρώτησε και άλλους χρήστες του διαδικτύου να της πουν αν έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο-και πως το διαχειρίστηκαν. Λέει χαρακτηριστικά: «Έχει περάσει κανείς κάτι παρόμοιο; Σχεδόν το απολαμβάνω, επειδή έχω χρόνια να νιώσω τόσο έντονη σωματική έλξη και χημεία με κάποιον».

 «Είναι αδύνατον να συγκεντρωθώ»

«Την ίδια στιγμή, είναι πολύ στρεσογόνο και νιώθω ενοχές για τις σκέψεις που κάνω, ενώ φοβάμαι ότι η έκφρασή μου θα με προδώσει. Πείτε μου πώς μπορώ να διαχειριστώ την κρίση των 50 ενώ είμαι ήδη σ’ έναν χαρούμενο γάμο! Υποτίθεται ότι πρέπει να δουλεύω, αλλά το μυαλό μου τρέχει και έχω πονηρές φαντασιώσεις που είναι αδύνατον να ελέγξω».

«Να το ζήσεις στη φαντασία σου αλλά πουθενά αλλού»

Απαντώντας στο ερώτημά της, μία αναγνώστρια έγραψε ότι η ίδια «παρασύρθηκε» στη διάρκεια της κρίσης της μέσης ηλικίας, αλλά γύρισε εναντίον της. Χαρακτηριστικά, της είπε: «Κατέληξα να μ’ εκμεταλλευτούν.

Οι άνδρες θέλουν τις παντρεμένες γιατί μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και μετά να τις αφήσουν. Μπορεί να ένιωθα καταπληκτικά για μία ώρα αλλά ένιωθα σα σκουπίδι για μέρες/βδομάδες/μήνες. Καλύτερα να το βιώσεις μόνο στη φαντασία σου και πουθενά αλλού».  Κάποια άλλη αναγνώστρια, έγραψε: «Μία φαντασίωση δεν είναι παρά μόνο μία σκέψη. Δεν είναι πραγματικό, είναι όλα στο μυαλό σου. Και εγώ έχω φαντασιώσεις και εξάψεις και στην ηλικία των 40 αυτές είναι ακόμη πιο έντονες. Διοχέτευσε την ερωτική σου ενέργεια στον άντρα σου».

«Πόσο ευτυχισμένος είναι στ’ αλήθεια ο γάμος σου;»

«Έχοντας πει όλα αυτά, πόσο ευτυχισμένος είναι στ’  αλήθεια ο άντρας σου; Εγώ συνήθως σκέφτομαι άλλους όταν ο γάμος μου δεν πηγαίνει τόσο καλά. Καμιά φορά, τα συναισθήματα για ένα τρίτο άτομο αντανακλούν ακριβώς τα προβλήματα στον γάμο. Αν δεν αντέχεις να νιώθεις έτσι, συμβουλεύσουν έναν ειδικό, κάνε ψυχοθεραπεία ή οτιδήποτε  μπορεί να σε βοηθήσει».

Μία ακόμη γυναίκα, ομολόγησε: «Και εμένα ο γάμος μου είναι ευτυχισμένος, αλλά μου αρέσουν διάφοροι άντρες κατά καιρούς. Ανέκαθεν ήταν έτσι, από την εφηβεία μου, και τώρα είμαι 50. Απλά μην κολλάς με έναν, φρόντισε να υπάρχει ποικιλία. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεις ότι είναι απλή έλξη, μην ανησυχείς».

 

Φωτογραφία: Freepik.com

Top
Enable Notifications OK No thanks