-
Αρχική > Ελλάδα > Σχολεία: Για ποιους μαθητές ολοκληρώνεται η χρονιά μετά τις διακοπές του Πάσχα

Σχολεία: Για ποιους μαθητές ολοκληρώνεται η χρονιά μετά τις διακοπές του Πάσχα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι μαθητές του Λυκείου επιστρέφοντας στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα θα κάνουν μάθημα μόλις 4 μέρες και μετά θα μπουν στη μάχη των εξετάσεων.

Οι διακοπές του Πάσχα ολοκληρώνονται σιγά σιγά και οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στα θρανία την Δευτέρα 13 Μαΐου. Η ανάπαυλα των 16 ημερών από τις σχολικές υποχρεώσεις ήταν αρκετή για να ξεκουραστούν οι μαθητές αλλά συνάμα και να προετοιμαστούν αυτοί της τελευταίας τάξης του Λυκείου ενόψει των Πανελληνίων 2024.

Οι μαθητές Λυκείου τελειώνουν τα μαθήματα 4 μέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου επιστρ΄έφοντας στα θρανία από τις διακοπές του Πάσχα θα κάνουν μάθημα μόλις για 4 ημέρες καθώς η σχολική χρονιά για αυτούς ολοκληρώνεται και αρχίζουν οι προαγωγικές, απολυτήριες και Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

Οι μαθητές/τριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους/τις οποίους/ες προβλέπεται προφορική εξέταση αντί γραπτής, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν επανεξέταση στα μαθήματα που εξετάσθηκαν. Η αίτηση για επανεξέταση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή από τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, στο σχολείο μέσα σε δύο (2) ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η αίτηση συνοδεύεται από το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε μάθημα για το οποίο ζητείται επανεξέταση.

Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί παραδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή στους/στις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks