-
Αρχική > Ελλάδα > Α. Γεωργιάδης: «Κεντρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας το Μποδοσάκειο, κανείς δεν υποβαθμίζει το Μαμάτσειο»(VIDEO)

Α. Γεωργιάδης: «Κεντρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας το Μποδοσάκειο, κανείς δεν υποβαθμίζει το Μαμάτσειο»(VIDEO)

«Αν ένα Νοσοκομείο πρέπει να είναι Τριτοβάθμια στη Δυτική Μακεδονία αυτό είναι το Μποδοσάκειο, εφόσον και η περιοχή το θέλει».

Με αυτή τη δήλωση ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προσπάθησε ουσιαστικά να μετριάσει τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις δικές του προηγούμενες δηλώσεις περί Νοσοκομείων αναφοράς στην περιοχή, επισκεπτόμενος από σήμερα την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο Υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να βρεθεί το πρωί της Πέμπτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, συνάντησε τη διοίκηση, τους γιατρούς, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς ασθενείς.

Αφού επιθεώρησε τις εργασίες της νέας πτέρυγας, τόνισε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν υποβαθμίζει το Μαμάτσειο «αλλά το ενισχύει» και μάλιστα αναφέρθηκε στη ΜΕΘ δίνοντας συγχαρητήρια προσωπικά στον Κώστα Στόκο αλλά και σε όλο το προσωπικό για τη σωτηρία του 16χρονου τη Μ. Τρίτη.

Απαντώντας στην ερώτηση για τα νοσοκομεία αναφοράς είπε πως στόχος είναι το Μποδοσάκειο να γίνει κεντρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να υποβαθμιστεί το Μαμάτσειο:

«Είμαι εδώ στο Μαμάτσειο, το ενισχύουμε κανείς δεν είπε ότι θέλει να το υποβαθμίσει».

Λίγο αργότερα στην Περιφέρεια και μετά τη σύσκεψη με φορείς της υγείας και την Περιφερειακή Αρχή, απαντώντας σε ερώτηση του «Π» ζήτησε να μην αναλώνετε χρόνος σε μια «τοπικιστικού τύπου αντιπαλότητα, κανείς δεν θέλει να υποβαθμίσει το Μαμάτσειο».

https://e-ptolemeos.gr/a-georgiadis-kentriko-nosokomeio-tis-dytikis-makedonias-to-mpodosakeio-kaneis-den-ypovathmizei-to-mamatseiovideo

 

Top
Enable Notifications OK No thanks