-
Αρχική > Απόψεις > Βούλιαξε από κόσμο στην κυριολεξία αυτές τις μέρες η Καστοριά.

Βούλιαξε από κόσμο στην κυριολεξία αυτές τις μέρες η Καστοριά.

Πράγμα που –ακόμη μια φορά- αποδεικνύει τις τρομακτικές δυνατότητες που έχουμε σαν τόπος να διεκδικήσουμε  τουρισμό, αν και εφόσον στρωθούμε και δουλέψουμε.

Αν αυγατίσουμε τα αξιοθέατα μας, αν εμπλουτίσουμε και εξευγενίσουμε έτι περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, αν υλοποιήσουμε ένα μεθοδικό και έξυπνο marketing προώθησης.

Ο τουρισμός είναι το μόνο οικονομικό πεδίο το οποίο μπορεί να αναπληρώσει τα λεφτά που έχει χάσει -και χάνει- η Καστοριά από την υποχώρηση της τοπικής βιομηχανίας γούνας. Για την ακρίβεια, όχι μόνον μπορεί να τα αναπληρώσει, αλλά είναι σε θέση και να τα πολλαπλασιάσει!!

Αρκεί να αλλάξουμε πίστα και να πηδήσουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω, στα πιο σοβαρά και θεαματικά και εξευγενισμένα, απομακρυνόμενοι από τις κατηγορίες του ευκαιριακού, περιστασιακού φθηνοτουρισμού, των γρήγορων διελεύσεων, των εκδρομών ΚΑΠΗ με τα τάπερ και των σχολείων με τα παιδιά που έχουν πέντε ευρώ όλα κι όλα για ξόδεμα στην τσέπη .

Όχι ότι θα αποθαρρύνουμε ΚΑΙ αυτές τις αφίξεις.

Απλά θα διεκδικήσουμε και εκείνο ΤΟ ΑΛΛΟ, το περισσότερο, το ανώτερο, το πολύ πιο σημαντικό και χρηματοφόρο μερίδιο των απαιτητικών τουριστών οι οποίοι θα διεκδικούν καλύτερα πράγματα και θα είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν περισσότερα χρήματα για να τα αποκτήσουν.

Το μέλλον διανοίγεται στ’ αλήθεια εξαιρετικά ευνοϊκό μπροστά μας και η δημοτική αρχή έχει όλα τα προσόντα να δρέψει δάφνες προς αυτή την κατεύθυνση!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks