-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ζήτησε από τον άνδρα της να πάρει την κόρη του και να φύγουν από το σπίτι γιατί έχει αρχίσει να την μισεί – «Κάνει βασανιστήρια στον γιο μου

Ζήτησε από τον άνδρα της να πάρει την κόρη του και να φύγουν από το σπίτι γιατί έχει αρχίσει να την μισεί – «Κάνει βασανιστήρια στον γιο μου

Μόνοι όσοι είναι γονείς και έχουν παντρευτεί κάποιον με παιδιά από προηγούμενο γάμο ή σχέση, ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς σε μία τόσο περίπλοκh και ετερόκλητη οικογενειακή ζωή. Οι οικογένειες με παιδιά από προηγούμενους γάμους παρουσιάζουν κάποιες προκλήσεις και συχνά, όσο όμορφες και μοναδικές και αν είναι, η συμβίωση ανθρώπων με τόσο διαφορετικό παρελθόν και εμπειρίες, μπορεί να έχουν μεγάλο ψυχολογικό κόστος. Συχνά μάλιστα, οι οικογένειες με παιδιά από προηγούμενους γάμους ή σχέσεις, δεν ξεκινούν με τις καλύτερες προσλαμβάνουσες.

Η ιστορία της οικογένειας

Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ζήτησε από τον άνδρα της και την κόρη του να φύγουν από το σπίτι, επειδή η κόρη του παρενοχλούσε τον μικρότερο γιο της.

Οι καβγάς των παιδιών

«Το σπίτι μου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, όπου ο γιος μου και η κόρη του άντρα μου τσακώνονταν, διαρκώς. Πιάνονταν στα χέρια και πάλευαν διαρκώς. Τις περισσότερες φορές, η κόρη του άνδρα μου ήταν εκείνη που ξεκινούσε τον καβγά. Ο γιος μου έχει αυτισμό και διάσπαση προσοχής, άρα δεν αντέχει να τον αγγίζουν.

Εκείνη πήγαινε και τον σκουντούσε διαρκώς ακόμη και όταν της έλεγα να σταματήσει και, όταν ο γιος μου πάθαινε κρίση, τον έλεγε ψυχοπαθή. Τον προκαλούσε επίτηδες, σε σημείο που τόσο εγώ όσο και ο άνδρας μου, της ζητήσαμε τουλάχιστον οκτώ φορές να μείνει μακριά του και να μην τον ξαναπλησιάσει για το υπόλοιπο της ημέρας».

Πρόσφατα ωστόσο, η γυναίκα παρατήρησε ότι ο γιος της έγινε πιο ευαίσθητος απ’ ό,τι συνήθως. Για αρκετό καιρό δεν ήθελε καν να της μιλάει με αποτέλεσμα η γυναίκα να συμβουλευτεί ψυχολόγο.

Ο ψυχολόγος, αφού μίλησε με το παιδί, κατάλαβε ότι η κοπέλα δεν βασάνισε το παιδί μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Δηλαδή, τον γέμιζε με αρνητικές σκέψεις που τον άγχωναν και τον στεναχωρούσαν.

«Αυτό αρκούσε για να πάρω την απόφαση να κουβεντιάσω με τον άνδρα μου και να τον κάνω να μιλήσει με την κόρη του και να μάθει τι έκανε στον γιο μου.  Κατέληξε να την τιμωρήσει για έναν άλλο λόγο και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα. Πρόσφατα, ένα πρωί γύρω στις 6.00 ο γιος μου είχε ένα ξαφνικό ξέσπασμα. Προσπάθησα να του μιλήσω και εκείνος μου είπε ‘σκάσε, ούτως ή άλλως ποτέ σου δεν μ’ αγάπησες’. Τον ρώτησα τι εννοεί και μού είπε πάλι να σκάσω».

«Η κόρη του άνδρα μου, εκείνη τη στιγμή ήταν στο τραπέζι και έτρωγε δημητριακά. Την άκουσα που του έλεγε: ‘πάρε το απόφαση, κανείς δεν αγαπάει τα μεσαία παιδιά. Άλλαξε σπίτι’. Ο γιος μου μπήκε τρέχοντας στο δωμάτιό του».

Η αποκάλυψη που εξόργισε την γυναίκα

Μετά από πίεση, η γυναίκα έμαθε ότι η κόρη του άνδρα της, είχε πει στον γιο της πως «δεν πρόκειται να τον αγαπήσουν» ειδικά τώρα που γεννήθηκε η μικρή αδελφή του.

Ο κόρη του άνδρα της προσπαθούσε να στρέψει τόσο τον γιο όσο και τον άνδρα της εναντίον της, προφασιζόμενη ότι τα μεσαία παιδιά δεν τα αγαπάει κανείς.

Η κατάσταση αυτή εξαγρίωσε τη γυναίκα, η οποία ένιωσε ότι πλέον ο γιος της δεν πρέπει να βρίσκεται μαζί με την κόρη της ούτε για ένα λεπτό.

Τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι

Είπε στον άνδρα της ότι πλέον δεν αντέχει η κόρη του να καταστρέφει τη ζωή του γιου της και ότι έχει αρχίσει να την μισεί. Επειδή το σπίτι όπου ζουν είναι δικό της, είπε στον σύζυγό της ότι, για δύο μήνες θα πάρει τον γιο της και θα μείνουν αλλού και, εν τω μεταξύ εκείνος πρέπει να ψάξει να βρει ένα σπίτι για να μείνει με την κόρη του.

«Εκείνος άρχισε να προσπαθεί να με πείσει ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά πλέον έχω αρχίσει να μισώ το παιδί του, δεν θέλω με τίποτα να είναι κοντά μου ή κοντά στον γιό μου, παρόλο που είναι πολύ καλή με το μωρό», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Ο άνδρας της, είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι τους πετάει έξω για κάτι που μπορεί εύκολα να διορθωθεί».

Κατά τη γνώμη σας, είχε άδικο η γυναίκα να ζητήσει από τον άνδρα να φύγει από το σπίτι μαζί με την κόρη του και να διαλύσουν την οικογένειά τους, ή μήπως τελικά έκανε το καλύτερο δυνατό για το παιδί της;

 

ΕΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks