Αννα ΜπουρτζαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
ΥΛΙΚΑ:
Μία κουπα ρυζι γλασε ή Καρολινα
3 κουπες νερο
1/4 κ.γ. αλατι (μια πρεζα)
2 λιτρα φρέσκο γαλα
2 κ.σ. κοφτες, κορν φλαουρ
2 βανιλιες
Μία κουπα ζαχαρη
κανελα για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλενουμε το ρυζι, μεσα σε ψιλο σουρωτηρι.
Βαζουμε το νερο με το αλατι να βρασει!
Μολις ξεκινησει να βράζει ριχνουμε το ρυζι, ανακατευουμε καλα και σιγοβραζουμε μεχρι να πιει ολο το νερο. Προσοχη, γιατι οσο χαμηλα κι αν εχουμε τη φωτια, το νερο θα απορροφηθει πολύ γρηγορα!!
Σε μισή κουπα γαλα, διαλυουμε το κορν φλαουρ και τη βανιλια.
Bραζουμε το υπολοιπο γαλα με τη ζαχαρη και μολις αρχισει να φουσκωνει, προσθετουμε μεσα το ρυζι. Ανακατευουμε καλα και σιγοβραζουμε στο 3 για 20 λεπτα- κι εδώ προσοχη, γιατι εχει την ταση να φουσκωνει.
Προσθετουμε το διαλυμμενο κορν φλαουρ και ανακατευουμε συνεχως για 2-3 λεπτακια.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και μοιραζουμε σε μπωλακια.
Όταν κρυωσουν ελαφρως, τα πασπαλιζουμε με λιγη κανελα και όταν κρυωσουν εντελως, τα καλυπτουμε με μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο!!!