-
Αρχική > Ελλάδα > Ακαθάριστα οικόπεδα: Κώδωνας κινδύνου υπό τον φόβο πυρκαγιάς – Βαριά τα πρόστιμα στους απείθαρχους (vid)

Ακαθάριστα οικόπεδα: Κώδωνας κινδύνου υπό τον φόβο πυρκαγιάς – Βαριά τα πρόστιμα στους απείθαρχους (vid)

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΑΚΗ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Κώδωνας κινδύνου υπό τον φόβο πυρκαγιάς – Βαριά τα πρόστιμα στους απείθαρχους (vid)
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα ακαθάριστα οικόπεδα τα οποία αποτελούν σοβαρή απειλή στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, με τη σχετική προθεσμία να λήγει στις 31 Μάϊου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ακαθάριστα οικόπεδα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, κρούουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου καθώς λήγει στις 31 Μάϊου, η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Μέχρι τέλος του μήνα, ιδιοκτήτες να καλούνται να υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους, στη πλατφόρμα gov.gr η οποία άνοιξε από την περασμένη Παρασκευή.

Αντιθέτως, όσοι Ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν δρομολογήσουν τις σχετικές διαδικασίες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, και σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 1.000 ευρώ έως και 54.000 ευρώ.

Όπως παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί αρκετά στρέμματα, όμως απαιτείται αρκετή δουλειά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έχουν καθαριστεί περισσότερα από 40 οικόπεδα του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα και στους κοινόχρηστους χώρους που είναι πνιγμένοι στα ξερόχορτα.

https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2057078_akatharista-oikopeda-kodonas-kindynoy-ypo-ton-fobo-pyrkagias-baria-ta

 

Top
Enable Notifications OK No thanks