Κάθε τέτοια εποχή φτιαχνω
1 κιλό φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
2-3 κουκούτσια απο βερίκοκα, ή μερικά από κυδώνια
Χυμό από μισό λεμόνι
– Πλένουμε τις φράουλες καλά μια μια
-Κόβουμε τα κοτσάνια
-Κόβουμε κάθε φραουλα στα 4
-Τις βαζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να παει η ζάχαρη σε όλες τις φράουλες
-Βαζουμε στο ψυγείο το μπωλ για ένα βράδυ
-Την άλλη μέρα τις σιγοβράζουμε (μαζί με όλα τα ζουμιά που έχουν βγάλει, χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ νερο) για 20-25 λεπτά μαζί με τα κουκούτσια, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει, θέλει χαμηλή φωτιά
-Κατα τη διάρκεια ξαφριζουμε όσο μπορούμε
-Αφου δούμε ότι έδεσε κλείνουμε τη φωτιά, ριχνουμε το χυμό λεμονι και αποσύρουμε απο το μάτι
-Αφαιρουμε τα κουκούτσια
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Maria Litsa