-
Αρχική > Ελλάδα > Tέλος οι ταφές τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Tέλος οι ταφές τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Παράλληλα το σωματείο αναφέρει πως το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ορίζει ότι οι επαγγελματίες λειτουργοί κηδειών δεν μπορούν να δηλώσουν το προσωπικό το οποίο απασχολούν πέραν του εξαημέρου της εβδομάδας, διαφορετικά προβλέπονται κυρώσεις. Εξάλλου σημειώνει ότι οι λειτουργοί κηδειών θα έπρεπε να λαμβάνουν παραστατικά κατά την ανόρυξη που γίνεται στις ταφές, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, στο 80% των περιφερειακών και μικρότερων σε πληθυσμό δήμων της ΠΕΔΚΜ, γίνεται από μη επαγγελματίες και τα χρήματα «δίνονται μαύρα στους εμπλεκόμενους».

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από την ΠΕΔ-ΚΜ να εξετάσει τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη υπηρεσία είτε οι ίδιοι οι δήμοι στους οποίους ανήκουν τα κοιμητήρια, είτε η υπηρεσία να παραχωρηθεί σε ανάδοχο, ώστε να δίδεται νόμιμο παραστατικό αμοιβής για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τα αιτήματα αυτά παρουσίασε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος του Σωματείου Νέστορας Νικολόπ;ουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Πάσχα και την Πρωτομαγιά έγιναν παρα πολλές ταφές χωρίς να έχουν δηλωθεί στα ληξιαρχεία.

O Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χαρακτήρισε λογικά τα αιτήματα του Σωματείου. «Μπορούμε να φέρουμε το θέμα στα δημοτικά μας συμβούλια και στη συνέχεια να το συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.» πρόσθεσε.

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/telos-oi-tafes-ta-savvatokyriaka-kai-tis-argies/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks