-
Αρχική > Πολιτισμός > Βράβευση Καστοριανού μαθητή

Βράβευση Καστοριανού μαθητή

Επιπλέον, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον δάσκαλο της τάξης τον κ. Ευάγγελο Τοκατλίδη για την παρακίνηση, την καθοδήγηση και την προετοιμασία μαθητών του στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία και διάκριση.

Φέτος, ο διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στη συγγραφέα- παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη και στο βιβλίο της “Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών”.

Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους που ζουν ή θα ζήσουν ανατροπές,που με τον παραβολικό τους λόγο μιλάνε για αντοχή και εμπιστοσύνη,μερεύουν και δυναμώνουν. Στο βιβλίο προτείνονται τρόποι όχι μόνο για να ξεπεραστούν δυσκολίες λογιών λογιών, αλλά και για να γίνει το άλμα από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την υποτέλεια στην ελευθερία, από τον φόβο στη γαλήνη και, τελικά, στην αποδοχή της ζωής.

Οι μαθητές αξιολογήθηκαν ως προς την εκφορά λόγου, την απόδοση του ύφους του κειμένου και τη σκηνική παρουσία τους. Μέσω της «Νοηματικής Ανάγνωσης» οι μαθητές ανακάλυψαν τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις, συνειδητοποίησαν το βαθύτερο νόημα της προφορικής έκφρασης και παράλληλα καλλιέργησαν επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητες που αυτή απαιτεί.

Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς
Αλίκη Καζταρίδου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks