-
Αρχική > Συνταγές > Σπετσοφάι

Σπετσοφάι

σήμερα! Ευωδιαστό και πεντανόστιμο! Πήρα λουκάνικα πικάντικα Καρδίτσας τα πέρασα λίγο από το τηγάνι δίχως λαδι ίσα για να να πάρουν χρωμα και να ροδίσουν ελαφρά. Έριξα μισή φλυτζανα λαδι στο κουατρο, δυο μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες και μόλις έγιναν διάφανα πρόσθεσα δυο σκελίδες σκόρδο, τις πιπεριές κόκκινες και πράσινες σε μεγάλα κομμάτια και μια μελιτζάνα σε κυβους. Έσβησα με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και μετά πρόσθεσα τη σάλτσα από δυο φρέσκιες ντοματες, ένα κουταλάκι πελτέ, ένα κουταλάκι μέλι, αλάτι πιπέρι, λίγο θυμαρι και ρίγανη. Έριξα ένα ποτήρι ζεστό νερό και άφησα να βράσουν σε μετρια φωτιά για 10’. Μετά έριξα τα λουκάνικα και μια κουτάλια σούπας από το δικό τους λαδι. Άφησα για άλλα 20’ να μείνουν με το λαδακι τους και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Με φρέσκο προζυμένιο ψωμί και με μια καλή φέτα είναι έδεσμα!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Nina Ster 
Top
Enable Notifications OK No thanks