-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 2001: Ο «Μακελάρης» της Καβάλας

Υπόθεση 2001: Ο «Μακελάρης» της Καβάλας

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε 23 χρόνια πίσω και μεταφέρονται στην Καβάλα. Η κοινωνία σοκάρεται από την στυγερή δολοφονία τριών φίλων κοντά στο χωριό Καλλιράχη στη Θάσο από τον 57χρονο επιχειρηματία Α.Χ.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της φριχτής αυτής υπόθεσης.

Θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας όμως είναι μία πραγματική ιστορία της δράσης ενός αδίστακτου «ανθρώπου» που σκεπτόμενος μόνο το προσωπικό του συμφέρον και το χρήμα, άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς.

Στις 16 Ιουνίου 2001 αποκαλύπτεται μία τριπλή δολοφονία φίλων στην Καβάλα, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Ο εκτελεστής, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ένα 24ωρο νωρίτερα, μπήκε στον περίβολο εξοχικής κατοικίας κοντά στο χωριό Καλλιράχη στη Θάσο. Χρησιμοποιώντας πιστόλι των 9ΜΜ, πυροβολεί τον 48χρονο υπάλληλο της Νομαρχία Καβάλας Ιωάννη Γκουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ξάνθη Κυριάκο Αθανασά, που καθόντουσαν στη βεράντα. Ο τελευταίος βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή, με τον δράστη να τον καταδιώκει και να τον σκοτώνει στην αυλή. Το «συμβόλαιο θανάτου» αφορούσε τους δύο πρώτους.  Ο εκτελεστής δίνει στα θύματά του χαριστική βολή στο κεφάλι…

Όπως φάνηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού, ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας  να διαφύγει. Οι έρευνες των αστυνομικών για την  εξιχνίαση της τριπλής ανθρωποκτονίας στη βίλα της Καλλιράχης δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Όλα έδειχναν πληρωμένο επαγγελματία εκτελεστή συμβολαίου θανάτου.

Αδιέξοδο

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Καβάλας, επιχειρώντας να εντοπίσουν τους δράστες, ερευνούσαν τις πιθανές σχέσεις του Γ. Κουλούση με «ροζ» κυκλώματα αλλά και τις συναλλαγές του με εργολάβους, λόγω της ιδιότητάς του ως υπαλλήλου της Πολεοδομίας. Για τον Γ. Χαλκίδη, ο οποίος υπηρετούσε στην Τοπογραφική Υπηρεσία της Διεύθυνσης Καβάλας, ερευνούσαν εάν είχε σχέση με τη σύσταση του Εθνικού Κτηματολογίου για τη Θάσο και τους αναδασμούς που γίνονταν στις Μαριές και την Καλλιράχη.

Ένα πιθανό κίνητρο που εξετάστηκε ήταν η νομιμοποίηση καλλίγραμμων αλλοδαπών γυναικών από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που προωθούσαν παράνομα στη χώρα μας, κυκλώματα μαστροπών, χωρίς όμως οι αστυνομικοί να μπορούν να το τεκμηριώσουν. Η σύζυγος και τα παιδιά του δολοφονημένου υπαλλήλου της Νομαρχίας Καβάλας, είχαν καταθέσει στις αστυνομικές αρχές, με την χήρα να υποστηρίζει ότι ο άνδρας της δεν είχε καμία σχέση με κυκλώματα μαστροπών. Η χήρα του Γιώργου Χαλκίδη, Ελένη, στη δική της κατάθεση αρνήθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν μπλεγμένος σε «ροζ» κυκλώματα.

Προσέθεσε ότι διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια του Γιάννη Κουλούση, σχέσεις που έγιναν ιδιαίτερα στενές μετά το θάνατο του 20χρονου γιου της σε τροχαίο δυστύχημα. Μάλιστα, ο Κουλούσης με τον Χαλκίδη είχαν αγοράσει από κοινού μία βάρκα και πήγαιναν για ψάρεμα. Η βίλα στη Θάσο, που συνέβη η άγρια δολοφονία,  χτίστηκε με χρήματα του συζύγου της και της αδελφής του, και γι αυτό ο ένας όροφος ανήκει σε αυτήν. Είπε, επίσης, ότι ο σύζυγός της μετά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στον Άγιο Σίλα της Καβάλας δέχτηκε κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Εκδίκηση;

Από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο που είχε γίνει στα δύο φλιτζάνια του καφέ και τα δύο κουτιά μπύρας, που είχαν βρεθεί στη βεράντα της βίλας, δεν είχαν εντοπιστεί άλλα δακτυλικά αποτυπώματα εκτός από αυτά των δύο θυμάτων. Από μαρτυρίες κατοίκων της Θάσου είχε προκύψει ο Κουλούσης μαζί με τον Χαλκίδη το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από το μακελειό, έφαγαν σε εστιατόριο της περιοχής μαζί με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και άλλα άτομα.

Ένα χρόνο μετά την τριπλή εκτέλεση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, είχαν επιχειρήσει να συνδέσουν το άγριο έγκλημα με τη δράση του Α.Χ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και ως αρχηγός συμμορίας με αλβανούς κακοποιούς που προχωρούσαν σε ληστείες στην περιοχή. Ως πιθανό κίνητρο της δολοφονίας εμφανιζόταν η απόφαση της Πολεοδομίας να γκρεμίσει πολυτελή κατοικία του σε εξοχική περιοχή της Καβάλας. Ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών για την  εξιχνίαση της τριπλής ανθρωποκτονίας στη βίλα της Καλλιράχης δεν είχαν τότε θετικό αποτέλεσμα.

Το κίνητρο

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μετά από επίμονες  έρευνες κατέληξαν σε ένα πρόσωπο , καθώς η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του Καβαλιώτη επιχειρηματία Α.Χ, τον Μάιο του 2001, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την τριπλή δολοφονία, θεωρήθηκε  ως μοναδικό κίνητρο και έτσι καταγράφηκε και στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Καβάλας. Στο οικόπεδο αυτό που ανήκε στο δημόσιο βρίσκεται σήμερα το νέο νοσοκομείο Καβάλας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναγραφόταν στο βούλευμα που παρέπεμψαν τον Α.Χ στην πρώτη δίκη. “Σε διάστημα μιας εβδομάδας από την κατεδάφιση έντονη είναι η αντίδραση του Α.Χ ο οποίος απειλεί ότι θα θάψει σε φέρετρα που είχε τοποθετήσει εντός του παραπάνω οικοπέδου (τρία σε αριθμό) όποιον του κατεδάφιζε το σπίτι”, τονίζεται στο διατακτικό της απόφασης που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Ο φόβος του υπαλλήλου της πολεοδομίας Ιωάννη Κουλούση, ο οποίος είχε εμφανιστεί στην κατεδάφιση, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων της Θάσου, με τους οποίους συνομίλησε μία ημέρα πριν να δολοφονηθεί, όταν επισκέφτηκε πάλι το νησί στις 14 Ιουνίου 2001.

Μπορεί το κίνητρο του τριπλού εγκλήματος, να οδηγούσε στην ενοχοποίηση του Α.Χ , χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία σε βάρος του. Ακόμη και όταν συνελήφθη για ληστείες και φυλακίστηκε γι’ αυτό, σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα από το έγκλημα της Θάσου.

Άλλο ένα θύμα

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στις 27 Ιουλίου 2002 δολοφονείται με παρόμοιο τρόπο ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Γιώργος Σιδηρόπουλος στην Καβάλα. Ύποπτος και για τις τέσσερις δολοφονίες ο «συνέταιρος» του Σιδηρόπουλου, ο 46χρονος Α.Χ, με τον οποίο το θύμα είχε τσακωθεί την προηγούμενη μέρα και είχαν δώσει ραντεβού για την επόμενη.

Οι δράστες είχαν αρπάξει με τη βία το θύμα τους. Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον είχαν βάλει μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου προκειμένου να τον «τσιμεντώσουν» και να τον πετάξουν στη θαλάσσια περιοχή Καλαμίτσας Καβάλας. Το υποψήφιο θύμα με την ιδιαίτερη σωματική δύναμη είχε καταφέρει να λυθεί, να ανοίξει το πορτμπαγκάζ και να προσπαθήσει να διαφύγει. Ο δράστης τον καταδίωξε και τον εκτέλεσε με 4 σφαίρες!

Από την εξέταση των βολίδων και των καλύκων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε ότι ήταν το ίδιο όπλο των 9ΜΜ που χρησιμοποιήθηκε στην τριπλή δολοφονία της Θάσου.

Στελέχη των δικαστικών αρχών αναζητούσαν έντονα ένα ίδιο πιστόλι, που είχε στείλει με δέμα από Αθήνα, ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην Καβάλα και ήταν «οπλουργός», εικάζοντας ότι ήταν το όπλο της δολοφονίας, που τελικά ποτέ δεν βρέθηκε. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανακριτές αναζητούσαν στοιχεία για τις σχέσεις που διατηρούσε ο Α. Χ. με αστυνομικούς.

Έπειτα από 8 ημέρες, βρίσκεται νεκρή η σύντροφος του Σιδηρόπουλου, σε παραλία της Καβάλας, μετά από παράσυρση αυτοκινήτου, με τον δράστη να μην έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όπως και η ταυτότητα της γυναίκας, η οποία πιθανότατα ήταν αλλοδαπή.

Βούλευμα ενοχής

Από την πρώτη στιγμή ο επιχειρηματίας είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία για το «μακελειό» της Θάσου και τη δολοφονία του Σιδηρόπουλου, προβάλλοντας μια σειρά από άλλοθι και μαρτυρικές καταθέσεις. Η υπόθεση «σερνόταν» στα ανακριτικά γραφεία επί σειρά ετών και μπαινόβγαινε στο αρχείο κάθε φορά που ερχόταν νέα στοιχεία στο φως.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και κάτω από άκρα μυστικότητα ο Α.Χ, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ προκειμένου να παραπεμφθεί σε δίκη καθώς σε βάρος του εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και καταστήματος οπτικών στην πόλη, μετά από πολύχρονη καθυστέρηση στη διασταύρωση στοιχείων από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, κατηγορείται για το τριπλό φονικό της Θάσου και αυτό του «συνεταίρου» του στην Καβάλα.

Όλο το προανακριτικό «ντύθηκε» με επιπλέον καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι «μίλησαν» και τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Παιδί «λουλούδι»…

Ο 57χρονος επιχειρηματίας και στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς, ενώ είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός συμμορίας Αλβανών κακοποιών.

Στις 31 Οκτωβρίου 2002, διαπράττονται δύο αιματηρές ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Ελευθερούπολης Παγγαίου Καβάλας. Ο Α.Χ. (σ.σ. είχε τραυματιστεί στο πόδι από την ανταλλαγή πυροβολισμών) διαφεύγει στην Τουρκία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αδριανούπολης, ώσπου συλλαμβάνεται και εκδίδεται στην Ελλάδα. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ληστείας και διακεκριμένη οπλοκατοχή η σύζυγος και ο γιος του. Κατηγορούνται επίσης τέσσερις Αλβανοί, δύο από τους οποίους ήταν αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αφού πυροβόλησαν με πολεμικά Kalashnikov κατά 5 αστυνομικών, σε ένοπλη συμπλοκή μετά τις ληστείες.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2003, ο προφυλακισμένος  κατηγορούμενος κατάφερε να διαφύγει, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από τα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Καβάλας, πηδώντας από το παράθυρο της τουαλέτας. Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα (18/12/2003) εντοπίζεται τυχαία από αστυνομικούς, που τον αναγνωρίζουν, σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σκληρές ποινές

Στις 27 Απριλίου 2004 ολοκληρώνεται η δίκη του για τις ληστείες και καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Θράκης. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 17,5 ετών στη σύζυγό του και στο γιο τους, κάθειρξη 15 ετών. Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν ο Μιγκέρ Σκέμπι, με την ίδια ποινή ο Χάρλι Πρέκοφ, σε 24 χρόνια και 8 μήνες ο Τζουλιάνι Σκέμπι και σε 11 χρόνια και 8 μήνες ο Αλμπέρ Μπλέτα.

Ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Σιώπης στην αγόρευσή του είχε προτείνει να κηρυχθούν όλοι ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, χωρίς ελαφρυντικά. Ο Α.Χ δεν είχε παραστεί  στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή που θα του επέβαλε, ισχυριζόμενος πως ένιωθε δυνατούς πόνους στο τραυματισμένο του πόδι, όπως τουλάχιστον είπε στους δικαστές ένας εκ των συνηγόρων του.

Λίγο καιρό αργότερα αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους.

Ο εξαφανισμένος «κουμπάρος»

Στις 26 Ιουνίου 2006… εξαφανίζεται από την Καβάλα, ο 42χρονος Π. Αθανασιάδης, κουμπάρος του δολοφονημένου Γ. Σιδηρόπουλου. Ο «εξαφανισθείς» κατηγορείται, ότι στο διάστημα από το 1998 μέχρι το 2005 εξανάγκασε συνολικά 19 γυναίκες, Ελληνίδες, Γερμανίδες, Μολδαβές και Τσέχες στην πορνεία. Οι πιο πολλές γυναίκες εξαγοράστηκαν στα κράτη τους και πουλήθηκαν σε εκείνον, στην Γερμανία για περίπου 1.500 ευρώ. Δύο γυναίκες βιάστηκαν από τον Αθανασιάδη.

Τις έρευνες κατά του Έλληνα, ο οποίος βρισκόταν ιδιωτικά και επαγγελματικά στο Ντύσσελντορφ και Νόϊς, είχε αναθέσει η Εισαγγελία με εντολή της,  στο τμήμα δίωξης εγκλήματος του Νόϊς. Λόγω των συντριπτικών αποδείξεων το Ειρηνοδικείο του Ντύσσελντορφ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του υπόπτου το οποίο όμως δεν μπόρεσε να εκτελεστεί.

Τον Ιούνιο 2006 ο Αθανασιάδης ταξίδεψε στην Καβάλα για να επισκεφτεί την μητέρα και τα αδέλφια του. Στις 26 Ιουνίου εξαφανίστηκε εκεί χωρίς να αφήσει ίχνη. Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε βρέθηκε δύο μήνες αργότερα σε τουριστική περιοχή. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν στοιχεία και ενδείξεις για την παραμονή του καταζητούμενου. Η αναζήτηση στην Γερμανία -ακόμα και από την τηλεόραση- έμεινε χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση και η Εισαγγελία του Ντύσσελντορφ ήταν της γνώμης, ότι ο Αθανασιάδης  βρισκόταν  ακόμα εν ζωή. Στην κατοχή του είχε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα είχε αποκτήσει νέα ταυτότητα. Οι γερμανικές αρχές είχαν δώσει λεπτομερή στοιχεία για τη σωματοδομή και τα τατουάζ του…

H δίκη

Κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφάρμοσε η Αστυνομική Ασφάλεια Δράμας, μάρτυρες και κόσμος στο ακροατήριο περνούσαν από ανιχνευτή μετάλλων, ενώ στην είσοδο υπήρχαν πάνοπλοι αστυνομικοί , ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 η πολύκροτη δίκη του επιχειρηματία Α.Χ που κατηγορείται για την δολοφονία τεσσάρων ανδρών στη Θάσο και την Καβάλα το 2001 και το 2002.

Ο κατηγορούμενος, φορώντας κίτρινο πουκάμισο, με τα μαλλιά πιασμένα κοτσίδα, ζήτησε να τοποθετηθεί μπροστά του στο εδώλιο ένα έδρανο, πάνω στο οποίο είχε απλωμένα έγγραφα και φωτογραφίες της δικογραφίας. Όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον του, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν κάθε άλλο παρά το αναμενόμενο.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας ο ένας εκ των δυο συνηγόρων υπεράσπισης του, κατέθεσε αίτημα αναβολής της δίκης λόγω κωλύματος του δεύτερου συνηγόρου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα και προχώρησε η διαδικασία με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την ανακοίνωση ενός καταλόγου μαρτύρων που ξεπερνούν τα ογδόντα άτομα η πλειονότητα των οποίων είναι μάρτυρες κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου υπεράσπισής του, δήλωσε αθώος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, καθώς επίσης επεσήμανε ότι δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί. Παράλληλα έκανε χρήση του δικαιώματος, να υποβάλλει και ο ίδιος ερωτήματα στους μάρτυρες που εξετάζονται.

Λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων της υπόθεσης, η δίκη θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Περισσότεροι από 80 μάρτυρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων παρουσίασαν «ξαφνική αμνησία», ανέτρεψαν τις καταθέσεις τους, εξοργίζοντας την πρόεδρο της έδρας! «Δεν είστε ο μόνος που δεν θυμάται. Έχετε μια αμνησία όλοι στη Θάσο, ίσως είναι το νερό…», είπε χαρακτηριστικά σε έναν από τους μάρτυρες.

Η Απόφαση

Στις 27 Ιουνίου 2014 με ψήφους έξι υπέρ και έναν κατά, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας έκρινε αθώο τον Καβαλιώτη επιχειρηματία. Το δικαστήριο στην απόφασή του που ανακοινώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, έκρινε ότι υπήρχαν μόνο ενδείξεις για την ενοχή του κατηγορουμένου και όχι αποδείξεις. Μειοψήφησε ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την τιμωρία του επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, επέμεναν ότι την ημέρα και την ώρα των γεγονότων, ο 57χρονος επιχειρηματίας ήταν σε διαφορετικά σημεία και με συγκεκριμένους ανθρώπους.

Οι οικογένειες των θυμάτων θα εκφράσουν με έντονες αποδοκιμασίες την αγανάκτηση τους για την απαράδεκτη απόφαση του ΜΟΔ Δράμας.

Η Έφεση

Ο εισαγγελέας όμως δεν είχε πειστεί για την αθωότητα του Χτενά και ορμώμενος από το ένστικτό του, κατέθεσε έφεση λίγες ημέρες αργότερα. Η υπόθεση θα ανοίξει ξανά καθώς σύμφωνα με την εισαγγελία, προέκυψε ένα νέο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Α.Χ.

Ήταν μια… χτένα, η οποία βρέθηκε πάνω στο φέρετρο του δολοφονηθέντα Γιάννη Κουλούση. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας, υποστήριξαν στο βούλευμά τους ότι η χτένα τοποθετήθηκε για συμβολικούς λόγους, υποδηλώνοντας ότι ένοχος του τριπλού εγκλήματος ήταν ο Α.Χ…

Το στοιχείο της χτένας δεν ήταν το μοναδικό που οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει τον 57χρονο επιχειρηματία σε νέα δίκη για το τριπλό έγκλημα. Όπως προέκυψε από το βούλευμα, αξιολογήθηκαν εκ νέου περισσότερες από 20 καταθέσεις μαρτύρων, με σημαντικότερη αυτή του γείτονα του κατηγορούμενου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είδε έναν ψηλό άνδρα την ημέρα του φονικού να πηδάει το μπαλκόνι του εξοχικού του θύματος στην Καλλιράχη της Θάσου.

Τρία χρόνια αργότερα η ανάδειξη ορισμένων στοιχείων και η κατάρριψη των άλλοθι που είχε επικαλεστεί ο επιχειρηματίας, οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση καταδίκης του σε τετράκις ισόβια για τους τέσσερις φόνους.

Η υπόθεση, που «στοίχειωνε» επί τόσα χρόνια τη Θάσο έκλεισε το Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από έναν αστερίσκο, που θα αναγράφει «μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

Ξανά στο εδώλιο

Αυλαία στο πολυετές θρίλερ της τριπλής δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη Θάσο το 2001 έριξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, αθωώσεις και αναιρέσεις που καθυστέρησαν επί 17 χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσης! Οι δικαστές επέβαλαν ποινή τετράκις ισόβιας κάθειρξης στον 61χρονο επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά από την Καβάλα, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το 2018 και αφού πέρασαν 17 χρόνια το Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής εκδίκασε ξανά την υπόθεση και τον καταδίκασε σε ισόβια….όμως  ο δράστης είχε διαφύγει…

Σύλληψη

Θα εκδοθεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό και την σύλληψη του. Η Ελληνική Αστυνομία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον Ανδρέα Χτενά καθώς είχε συλλέξει πληροφορίες οι οποίες ήταν μεν αόριστες, αλλά τον τοποθετούσαν να κινείται στα

Βαλκάνια. Όλο το διάστημα της αναζήτησης του, λειτουργούσαν τα καταστήματα του στην Καβάλα και Θάσο, τα οποία έλεγχε από το εξωτερικό.

Με απόλυτη μυστικότητα και χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν Έλληνες αστυνομικοί, οι Αρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν το 2020 σε μια πόλη της γειτονικής χώρας τον Ανδρέα Χτενά, ο οποίος καταζητούνταν για το τριπλό φονικό της Θάσου και για άλλη μια ανθρωποκτονία το 2001!

ΠΗΓΗ  crimi.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks