-
Αρχική > Ελλάδα > Επιμένει ο καύσωνας: Μικρή «ανάσα» από αύριο και από Δευτέρα νέα επέλαση ζέστης – Οι πιο «καυτές» ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Επιμένει ο καύσωνας: Μικρή «ανάσα» από αύριο και από Δευτέρα νέα επέλαση ζέστης – Οι πιο «καυτές» ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Επιμένει ο καύσωνας αρχές Ιουνίου με τη θερμοκρασία να είναι πάνω από το κανονικό για την εποχή. Στα ανατολική και τα νότια η ζέστη θα είναι παραπάνω από αισθητή, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από αύριο Πέμπτη δροσίζει λίγο μέχρι το «κύμα» ζέστης να κάνει comeback από Δευτέρα.

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και σήμερα – Πού θα βρέξει

Σήμερα ο καιρός θα είναι ζεστός με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς. Από την Πέμπτη έρχεται ισχυρός βοριάς που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Παράλληλα, θα απομακρυνθεί και η σκόνη από την ατμόσφαιρα.

Το Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες 34 -35 βαθμούς. Στις αρχές της νέας εβδομάδας περιμένουμε ξανά άνοδο της θερμοκρασίας στους 37 με 38 βαθμούς.

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μεταξύ των σταθμών από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

To προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C. Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 04/06/2024 έφτασε τους 39.3 °C.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου η θερμοκρασία από αύριο θα πέσει έναν με δύο βαθμούς. Το Σάββατο και την Κυριακή θα κυμανθεί στους 33-34 βαθμούς, ενώ από Δευτέρα έρχεται νέο «κύμα» ζέστης, στα όρια του καύσωνα.

Τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα ξανασκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς, την Τρίτη και την Τετάρτη στους 39, ίσως και 40 βαθμούς. Σύμφωνα με την κυρία Ρήγου καταγράφονται θερμοκρασίες Ιουλίου και Αυγούστου μέσα στον Ιούνιο και πάμε για ρεκόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2024

  • Στα δυτικά και τα κεντρικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν κυρίως στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τη θερμοκρασία τις επόμενες ώρες

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks