-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Καστοριά : Μας περικύκλωσαν οι αρκούδες! Καστοριανή Εστία  – θεοδώρα Κωτσοπούλου  (ρεπορτάζ – φωτογραφίες 

Καστοριά : Μας περικύκλωσαν οι αρκούδες! Καστοριανή Εστία  – θεοδώρα Κωτσοπούλου  (ρεπορτάζ – φωτογραφίες 

Συχνές οι επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές, έντονη η ανησυχία των κατοίκων

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι συνεχείς εμφανίσεις αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές του νομού Καστοριάς και οι επιθέσεις που δέχονται από τα μεγαλόσωμα ζώα οι κτηνοτρόφοι και τα ποιμνιοστάσιά τους, καθώς και οι μελισσοκόμοι.

Μάλιστα, τα  μεγαλόσωμα ζώα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι στην κυριολεξία μαζί τους, έχουν περικυκλώσει την πόλη μας, ενώ οι συμπολίτες μας μόλις βραδιάσει φοβούνται ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους. Έντονες, ωστόσο, είναι οι διαμαρτυρίες και προς τους αρμόδιους ώστε να βρουν επιτελούς μια λύση για την απομάκρυνση των ζωών από την περιοχή.

. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν μεγάλη απειλή και για τις ξενοδοχειακές μονάδες που εδρεύουν στην περιοχή, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν οι πισίνες των καταλυμάτων που τις επισκέπτεται πολύς κόσμος.

Οι πολίτες, ανάστατοι, δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αναγνώστης  στην ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ  υπάρχει αρκούδα με τα τρία  μικρά της αρκουδάκια  που γυρίζει σε ολη την περιοχή.

Πλέον το θέμα με τις αρκούδες έχει γίνει συχνό φαινόμενο… να ευχηθούμε να μην γίνει κανένα κακό.

Σύμφωνα  με τον κ. Παναγιωτόπουλο, 150 είναι τα ζώα που κατοικούν από την περιοχή Βοίου μέχρι και τις παρυφές Φλώρινας Καστοριάς, ενώ όπως  ενημέρωσε δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσες αρκούδες είναι στην Καστοριά διότι τα ζώα γυρίζουν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα ζώα προσεγγίζουν τις κατοικημένες περιοχές για να βρουν φαγητό . «Στο Γράμμο μια αρκούδα δεν μπορεί να βρει  φαγητό. Κατεβαίνει  πιο χαμηλά ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει είτε έναν στάβλο, είτε  φυτική τροφή, ενώ εξορμήσεις κάνει και στα καρποφόρα δένδρα. Μάλιστα κάθε κερασιά έχει σχεδόν και μια αρκούδα». 

Top
Enable Notifications OK No thanks