-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τέλος Προεκλογικής περιόδου ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΅: Η Γραμματέας Ν.Ε. Βάσω Μαλέα

Τέλος Προεκλογικής περιόδου ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΅: Η Γραμματέας Ν.Ε. Βάσω Μαλέα

Τέλος Προεκλογικής περιόδου

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, άλλη μία προεκλογική περίοδο έλαβε τέλος. Μία περίοδος της οποίας το διακύβευμα είναι η Ευρώπη, η θέση της χώρας μας και οι προοπτικές μέσα σε αυτήν.

 

Αναντίρρητα, υπήρξαν πάρα πολλές στιγμές που ο πολιτικός λόγος παρέκκλινε της ουσίας κι έγινε έρμαιο της φτηνής εντυπωσιοθυρίας. Πολλοί υποψήφιοι κομμάτων, στελέχη τους αλλά και οι ηγεσίες τους τροφοδότησαν αυτή τη νοσηρή κατάσταση αποπροσανατολίζοντας και κινδυνολογώντας. Έτσι, αντί να προσδώσουν έναν οραματικό, ελπιδοφόρο λόγο, πέτυχαν να δημιουργήσουν έναν τεχνητό φόβο – με τη μιντιακή ανοχή και ώθηση –  με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινωνίας.

 

Αποτελεί την ύψιστη προσβολή και ύβρη για τους πολίτες. Ορθώσαμε έναν λόγο πολιτικό, με σχέδιο και όραμα. Αναδείξαμε τις παθογένειες του υπάρχοντος εγχώριου αλλά κι ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και προτείναμε λύσεις για την ανύψωση της χώρας και την αναρρίχησή της στην ευρωπαϊκή ιεραρχία, όχι ως κομπάρσο της Ε.Ε. αλλά ως πρωταγωνιστή. Μιλήσαμε με όρους μνήμης και αλήθειας. Προβάλλοντας το ιστορικό βάθος με ερμηνεία και παρεμβάσεις στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Με πλήρη συνείδηση των πνευματικών, ανθρωπιστικών, πολιτιστικών κι αισθητικών αξιών της Ελλάδας ως θεμέλιο, ως πιστοποιητικό γέννησης της Ευρωπαϊκής ταυτότητας εν συνόλω.

 

Άλλωστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ο πολιτικός φορέας που διεκδίκησε και πέτυχε την εφαρμογή των Μ.Ο.Π, την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

 

Μετά από τόσα χρόνια βρισκόμαστε πάλι εδώ για να επανασυστηθούμε με την κοινωνία, με ανανεωμένο λόγο, προοδευτικές ιδέες και προτάσεις που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Η Ν.Δ προτάσσει μία αφωνία, έναν πολιτικό συλλαβισμό, έναν παρωχημένο λόγο με μοναδικό στόχο την ηγεμονία σε αλληλοεξάρτηση με τα ΜΜΕ. Σ’ ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον, με λόγο 41% σε περιεκτικότητα «πολιτικών ρύπων».

 

Ένα κατ΄επίφαση κόμμα που ο αρχηγός του «διδάσκει» δημοκρατία, όταν ο ίδιος είναι ο πρώτος που την καταστρατηγεί.

Όταν μιλάει για πατρίδα και είναι ΑΥΤΟΣ που ασκεί μυστική διπλωματία.

Όταν μιλάει για «θαλάσσιες ζώνες», ενώ η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα.

Όταν η χώρα επί των ημερών του έχει γίνει περίγελος των Βαλκανικών γειτόνων.

Όταν αναγνωρίζει το Κόσοβο, θέτοντας σε κίνδυνο την Κύπρο.

Δυστυχώς, αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα  του κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα της Ευρώπης!!!!

 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την άλλη, ειδικά με τη νέα του ηγεσία, επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ήταν και με την προηγούμενη ηγεσία του, ένα «Κόμμα fast food”. Δημιουργία, άνοδος, επικράτηση και εν συνεχεία, αποδυνάμωση και φθορά. Ένα κόμμα των κοινωνικών δικτύων, ένα Τηλε-κόμμα!!! Με μια Απολιτίκ, αναλφάβητη γραφειοκρατική ομάδα, αποκομμένη από τις σύγχρονες πολιτικές επιταγές, η οποία λειτουργώντας ως κόμμα ξενιστής προσπαθεί να πείσει ότι μέσω αυτής της οδού αναζοωγονείται διαρκώς. Με αήθεις και ανήθικες επιθέσεις προσπαθεί να περαμένει στην μιντιακή επικαιρότητα.  Είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση της αριστεράς για να την «εμπιστευτεί» ο λαός στα χέρια του υπαρκτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Αντιθέτως, το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ, παρόν για το νέο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Τηρώντας την παρακαταθήκη των αρχών της ιδρυτικής μας διακήρυξης της 3ηςΣεπτέμβρη.  Πιστοί στις αρχές που μεταλαμπάδευσαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, η Μελίνα, ο Αντώνης Τρίτσης, ο Γιώργος Γεννηματάς. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Ν.Α.Μεσόγειο. Για Κοινωνική Απελευθέρωση και Δικαιοσύνη, Αποσυγκέντρωση εξουσιών, Αποκέντρωση. Για την αξιακή, ιδεολογική και Πολιτική επαναθεμελίωση και τη συνέπεια πάνω σ΄αυτά τα στοιχεία, που τα αναδύουν ως το κεντρικό, μείζον ζήτημα της εποχής.

Το Συμβολικό Κεφάλαιο Ελλάδα, είναι αυτό πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομηθεί η νέα Ευρώπη μέσα στον κόσμο της Πολυκεντρικότητας ως πολιτιστικό θεμέλιο. Ως η χώρα που θα ενσωματώσει τα Βαλκάνια. Ως η χώρα που θα εμπνεύσει πραγματικά τη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών!!!

Τότε η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου: ”Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, θα λάβει τη νέα της διάσταση.

Η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες, όταν η Ευρώπη θα ανήκει στους λαούς της!

 

Η Γραμματέας Ν.Ε.

Βάσω Μαλέα

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks