Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά αν ψάχνετε κάτι για τη λιγούρα για την θάλασσα για την εκδρομή για τη δουλειά σας έχω την καλύτερη συνταγή για Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα! Βέβαια μέσα μπορείτε να τα γεμίσετε με ζαμπόν με γαλοπούλα με τυρί κρέμα με ότι τραβάει η όρεξή σας
Συστατικά:
550-600 γρ αλεύρι
1 ασπράδι αυγού
200 ml γαλά
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα η ζαμπόν τυρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ κ πλαθουμε λίγο. Μαλακή ζύμη όχι παραπάνω αλεύρι από αυτό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Μετά χωριζουμε σε 8 μπαλάκια ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια και βάζουμε μέσα ότι μας αρέσει το κλείνουμε σα ρολάκι το στρίβουμε σαλιγκαράκι αλοιφουμε με το κροκο κ ρίχνουμε σουσαμι. Φούρνο 190 βαθμούς μέχρι να ροδισουν.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Μένια Στεφοπούλου