-
Αρχική > Ελλάδα > Ο Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: Πλακάκια σαν καινούργια με μία μόνο κίνηση

Ο Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: Πλακάκια σαν καινούργια με μία μόνο κίνηση

Χρόνιο το πρόβλημα με τη καθαριότητα του πατώματος του σπιτιού. Ειδικά αν πρόκειται για πλακάκια είναι δύσκολη διαδικασία καθαρίσματος κάθε αρμού. Ωστόσο υπάρχουν μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια. Θα φαίνονται σαν καινούργια!

Δείτε μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα τους, που θα κάνουν τα πλακάκια σας “λαμπερά” όσο ποτέ!

Καθαρισμός Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθεί το λούστρο τους και για να τα προστατέψετε από τυχόν φθορές. Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός σκόνης, ακαθαρσίες, λάσπη ή οτιδήποτε κάνει θαμπή την επιφάνειά τους. Ένα μαλακό σκούπισμα ή μια ηλεκτρική σκούπα είναι ιδανικά, καθώς δεν θα γρατζουνίσουν την επιφάνεια. Το σφουγγάρισμα με ζεστό νερό είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό κεραμικών πλακιδίων.

Μερικές φορές μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού μαζί με νερό, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να ξαναπλυθεί με φρέσκο νερό για να αφαιρέσετε κατάλοιπα. Αν επιλέξετε προϊόν καθαρισμού ειδικό για δάπεδα, προτιμήστε ένα ήπιο προϊόν από την αγορά. Μη χρησιμοποιείτε οτιδήποτε, κυρίως όξινα καθαριστικά, αλκαλικά, χλωρίνη κ.λπ., γιατί διαβρώνουν την επιφάνειά τους.

Για να καθαρίσετε τους αρμούς των πλακιδίων σας, ειδικά στην τουαλέτα, το ξίδι θα αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχός σας. Ρίξτε λίγο ξίδι επάνω τους και στη συνέχεια τρίψτε τους με μια βούρτσα. Αντί για ξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Μια άλλη λύση επίσης είναι η στεγανοποίησή των αρμών με ειδικό υγρό, έτσι δεν θα τους διαπερνά η βρομιά και θα καθαρίζουν πιο εύκολα, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Φροντίδα και συντήρηση: Στον σωστό καθαρισμό πρέπει να συμπεριληφθεί και η γενικότερη φροντίδα τους, προκειμένου να τα προστατεύετε από ζημιές. Αν βάλετε χαλάκια στην είσοδο θα τα προστατέψει από γρατζουνιές και από τη σκόνη. Επίσης, φροντίστε να μην σέρνετε τα έπιπλα επάνω τους και τοποθετείτε στα πόδια τους πάντα τα ειδικά προστατευτικά. Αν τα πλακάκια που έχετε επιλέξει απαιτούν από τον κατασκευαστή τους κάποια ιδιαίτερη φροντίδα μην την αμελείτε. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και θα έχετε βρει την… άκρη με τα πλακάκια σας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να κάνετε τα πλακάκια σας να λάμψουν ακολουθώντας τη σωστή τεχνική!

 

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks