Έβαλα ντομάτες,πιπεριές γεμιστές,πιπεριές φλωρίνες,2 καρότα,1 κολοκυθάκι,2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά,2 σκελίδες σκόρδο,1 ματσάκι
μαϊντανό,(μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένο).
Δυόσμο 10-12 φιλαράκια ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ.
δυόσμο ξερό.
1 κ.γ. ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ.
Ρύζι Καρολίνα ανάλογα ποσά έχουμε να γεμίσουμε από 1 κ.σ. στο κάθε ένα.
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους.
Πολτοποιούμε το εσωτερικό τους.
Καθαρίζουμε και τις πιπεριές από τα σποράκια και τα λευκά μέρη.
Τρίβουμε το κρεμμύδι,το καρότο,το σκόρδο,
το κολοκύθι και βάζουμε σε μπολ μαζί με το χυμό ντομάτας,το πελτέ,το ρύζι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,μαϊντανό και δυόσμο.
Προσθέτουμε και ένα ποτήρι ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά αφήνοντας περιθώριο
αφού θα φουσκώσει το ρύζι.
Αν περισσέψει γέμιση την απλώνουμε περιμετρικά στο ταψί.
Καλό είναι τα γεμιστά να είναι στριμωγμένα στο ταψί.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο αλατοπίπερο
Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.