-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αγανακτισμένοι οι  Αστυνομικοί  Καστοριάς για την μεγάλη φυγή συναδέλφων τους στα νησιά

Αγανακτισμένοι οι  Αστυνομικοί  Καστοριάς για την μεγάλη φυγή συναδέλφων τους στα νησιά

θεοδώρα Κωτσοπούλου Εφημερίδα Καστοριανή Εστια

Εχει αποδυναμωθεί στην κυριολεξία η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς λόγω της μεγάλης φυγής στα νησιά αστυνομικών,

Πολλές και μεγάλες είναι οι «τρύπες» που έχουν δημιουργηθεί στην αστυνόμευση και η αιτία η ελλιπής επιτήρησή τους, αφού  Συνοριακοί Σταθμοί στην περιοχή μας  έχουν αποδυναμωθεί από έμψυχο δυναμικό. Οι υπηρετούντες είναι λίγοι, οι ανάγκες πολλές και το πρόβλημα όσο πάει κι οξύνεται!

Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, η Καστοριά κινδυνεύει να γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού προσφύγων σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορά της και η χώρα μας τοσα γίνονται στον ΕΒΡΟ περιστατικά και  απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αν εγκλωβιστούν στην Ελλάδα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θα υπάρξει διάχυσή τους σ’ όλη τη χώρα, οπότε είναι σίγουρο ότι πολλοί θα έρθουν και στην περιοχή μας και θα μεταφερθούν σε χώρους κοντά στα σύνορα. Με δεδομένη την ελλιπή αστυνόμευση της παραμεθορίου, δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια τέτοια εξέλιξη!

Τα κενά αυτά λοιπόν και τα προβλήματα  υπάρχει περίπτωση να τα εκμεταλλευτούν  τα πάσης φύσεως κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται σε διαφόρων ειδών παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, διακίνηση λαθρομεταναστών, διαρρήξεις εκκλησιών και κλοπές θρησκευτικών κειμηλίων, που μέχρι στιγμής η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τέτοιους είδους παραβατικότητες ωστόσο  αποδυναμώνεται απο εύψυχο δυναμικό .

Ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αξιοπρέπεια και κεκτημένα δικαιώματα τα οποία θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς θέλοντας να εκφράσει την αγανάκτηση των συναδέλφωνγια την μετακίνηση εκτός νομού και παρά τη θέλησή τους για χρονικό διάστημα τριών μηνών και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, δίχως βέβαια να του έχουν εξασφαλισμένη τη δαπάνη μίας αξιοπρεπούς διαμονής συμμετείχε  δυναμικά σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 08:30 το πρωί μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων όπου παρευρισκόταν  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Αυτό που συμβαίνει  τονίζουν το  το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ΕΛ.ΑΣ δεν έχει προηγούμενο και πρέπει να καταστήσουμε σαφές, κυρίως στην πολιτική ηγεσία, ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αξιοπρέπεια και κεκτημένα δικαιώματα τα οποία θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά.

Κανείς δεν πρέπει να δηλητηριάζει τις οικογένειές μαςνα διαταράσσει την υπηρεσιακή μας ζωή και να κάνει εκπτώσεις στην αστυνόμευση της ακριτικής μας πόλη με το έτσι θέλω.

Top
Enable Notifications OK No thanks