-
Αρχική > Πολιτισμός > Λαογραφικός Όμιλος “ΑΡΓΕΣΤΑΙ” : Μάγεψαν οι εκδηλώσεις του κλήδονα( φωτογραφιες )

Λαογραφικός Όμιλος “ΑΡΓΕΣΤΑΙ” : Μάγεψαν οι εκδηλώσεις του κλήδονα( φωτογραφιες )

 

Μαγεμένοι από το θέαμα, με βλέμμα γεμάτο προσδοκίες για τα μελλούμενα, φύγαμε από την εκδήλωση.
Ένα “φυτώριο” που καλλιεργεί και διατηρεί έτη πολλά την Παράδοση, χορευτές μεγάλοι, μικροί και πολύ μικροί, που τα βήματά τους στον χορό είναι πιο σίγουρα και σταθερά από αυτά στον δρόμο… Εκπληκτικά χεράκια και ποδαράκια κινούνταν με απίστευτο συγχρονισμό και απαράμιλλη τέχνη και τεχνική…
Δύο εκλεκτές κυρίες εμπρός μου, που χειροκροτούσαν αδιάκοπα, γύρισαν και με ένα στόμα μου είπαν: “Καλέ, αυτά είναι για το Ηρώδειο”! Δεν ήταν τόσο αυτά που είπαν οι δυο κυρίες όσο αυτά που έβλεπες στο πρόσωπό τους ζωγραφισμένα….
Όσοι ασχοληθήκαμε με παιδιά ΣΟΒΑΡΑ ξέρουμε πόσο δύσκολο και κοπιώδες είναι αυτό, να τα προετοιμάζεις σε μια μικρή πόλη με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα σαν να τα προετοίμαζες για το… Ηρώδειο! Αυτό λέγεται σεβασμός στον εαυτό σου, σε αυτό που υπηρετείς και φυσικά στο κοινό που καλείς να σε παρακολουθήσει!
Θερμά και από καρδιάς συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές μεγάλους, μικρούς και μαργαριταρένιους, στα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου, στο εκλεκτό κοινό, στους γονείς των μικρών θαυμάτων και φυσικά στην εμπνεύστρια και ακούραστη πρωτεργάτρια, τη χοροδιδάσκαλο κ. Βίκη Σπυροπούλου, που χρόνια τώρα με συνέπεια, μεθοδικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τιμά την “Ελλήνων Παράδοση”! Γιατί, κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται με το ονοματεπώνυμό τους! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ! Και του χρόνου με υγεία και έμπνευση!
Δέσποινα Σπυροπούλου
Top
Enable Notifications OK No thanks