-
Αρχική > Ελλάδα > Βουβωνοκήλη: Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία – Ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζετε

Βουβωνοκήλη: Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία – Ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η βουβωνοκήλη αποτελεί μία από τις πιο συχνές μορφές κήλης, με συχνά επώδυνα συμπτώματα και επηρεάζει ασθενείς όλων των ηλικιών. Όπως όλες οι κήλες, έτσι και η βουβωνοκήλη προκύπτει από την προβολή ενός εσωτερικού οργάνου από ένα ασθενές μυϊκό τοίχωμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ονομάζεται έτσι γιατί η προβολή του οργάνου εμφανίζεται στην βουβωνική χώρα. Τα αίτια από τα οποία μπορεί να προκύψει η βουβωνοκήλη είναι πολλά και εξαρτώνται από την ηλικία, το φύλο και τη γενικότερη κλινική εικόνα του ασθενούς, ενώ η θεραπεία -που σε αρκετές περιπτώσεις είναι επεμβατική- είναι καθοριστική για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα δρ Δημήτρης Ζησιάδης, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την βουβωνοκήλη, πώς και γιατί εμφανίζεται και ποια θεραπεία προτείνεται για την αντιμετώπισή της

Πώς την καταλαβαίνουμε

Τα συμπτώματα της βουβωνοκήλης μπορεί να ποικίλουν, αλλά συχνά περιλαμβάνουν ένα ορατό ή αισθητό πρήξιμο στην βουβωνική χώρα, δηλαδή την ανατομική περιοχή πάνω από τον μηρό, χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς, κοντά στα γεννητικά όργανα, η οποία ουσιαστικά, συνδέει την κοιλιακή χώρα με τα κάτω άκρα. Το εξόγκωμα αυτό μπορεί να γίνεται πιο εμφανές κατά την όρθια στάση ή κατά την άσκηση. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσφορία ή πόνο στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά την κίνηση ή το βήχα.

Τι την προκαλεί

Όπως στις περισσότερες κήλες, έτσι και στη βουβωνοκήλη τα αίτια συνδέονται με μία προϋπάρχουσα αδυναμία ή ένα κενό στον μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς, που επιτρέπει στα εσωτερικά όργανα να προβάλουν από αυτό. Επιπλέον τα αίτια για βουβωνοκήλη μπορεί να έχουν κληρονομική προδιάθεση, αλλά αφορμή για την εμφάνισή της να είναι η υπερβολική φυσική πίεση στην περιοχή, λόγω παχυσαρκίαςεγκυμοσύνης, ή ως αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων.

Οδηγός για την Αποτελεσματική Αντιμετώπιση

Η θεραπεία της βουβωνοκήλης εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και τον βαθμό της δυσφορίας του ασθενούς. Για ήπιες περιπτώσεις, ενδέχεται να συστήνεται παρακολούθηση και χρήση ειδικών ζωνών στήριξης. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντικός πόνος ή κίνδυνος για επιπλοκές, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η προτεινόμενη θεραπεία για βουβωνοκήλη. Με την τεχνολογία να προχωράει, οι χειρουργικές τεχνικές έχουν γίνει πιο αποδοτικές και λιγότερο επεμβατικές, προσφέροντας εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα, μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών.

Επιλέξτε την Καλύτερη Δυνατή Φροντίδα

Στην αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπευτική προσέγγιση είναι κλειδιά για την επιτυχία. Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα ή έχετε ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα βουβωνοκήλης, ένας γενικός χειρουργός στην Αθήνα μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά και με την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας με ασφάλεια και άνεση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δρ. Δημήτρη Ζησιάδη και ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα θα σας κατατοπίσει σχετικά με τη βουβωνοκήλη, τα συμπτώματα, τα αίτια και την προτεινόμενη θεραπεία.

Top
Enable Notifications OK No thanks