-
Αρχική > Ελλάδα > Ο εργένης Ασπροπάρης των Μετεώρων βρήκε σύντροφο και έγινε μπαμπάς

Ο εργένης Ασπροπάρης των Μετεώρων βρήκε σύντροφο και έγινε μπαμπάς

Γεννήθηκε ο πρώτος νεοσσός Ασπροπάρης στα Μετέωρα από το 2018. Από τα μέσα Απριλίου που η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εντόπισε τη φωλιά, όπου το ζευγάρι κλωσούσε, την παρακολουθούσε συστηματικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς Ασπροπάρηδες φροντίζουν από κοινού την επώαση των αβγών για περίπου 1,5 μήνα. Καθώς το αυγό δεν ήταν άμεσα ορατό, η εξέλιξη της αναπαραγωγής ήταν αβέβαιη. Έως ότου, στις αρχές Ιουνίου, ερευνητής πεδίου της Ορνιθολογικής, διέκρινε το κεφάλι του νεοσσού ανάμεσα στα μαλλιά προβάτου που επιλέγουν οι Ασπροπάρηδες για να φτιάξουν τη φωλιά τους.
Σύμφωνα με την κα Ρούλα Τρίγκου, Συντονίστρια Δράσεων Ενημέρωσης Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ήταν πολύ μεγάλη η κινητοποίηση για τη διάσωση του νεοσσού, ενώ οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιβίωση του νεοσσού αλλά και των ίδιων των ενήλικων πουλιών, καθώς χρειάζεται για την ανατροφή του μικρού μεγάλη ποσότητα φαγητού, γεγονός που συνεπάγεται πολλά δρομολόγια προς αναζήτηση τροφής από τους γονείς, αυξάνοντας τον κίνδυνο να βρεθεί στο διάβα τους κάποιο δηλητηριασμένο δόλωμα ή ζώο, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1561576/o-ergenis-asproparis-ton-meteoron-vrike-syntrofo-kai-egine-bampas

Top
Enable Notifications OK No thanks