-
Αρχική > Απόψεις > Μπάμπης Καραταγλίδης  για την ΕΔΗΚΑ ΅Το βάρος πέφτει στην περιφέρεια – Εφημερίδα Καστοριανή Εστία Θεοδώρα Κωτσοπούλου 

Μπάμπης Καραταγλίδης  για την ΕΔΗΚΑ ΅Το βάρος πέφτει στην περιφέρεια – Εφημερίδα Καστοριανή Εστία Θεοδώρα Κωτσοπούλου 

Σχολή αστυφυλάκων στην ΕΔΗΚΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαδικασιών  Το βάρος πέφτει στην περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας

Σημαντικές οι εξελίξεις για την σχολή αστυφυλάκων στην ΕΔΗΚΑ

Πολλές και σημαντικές είναι οι εξελίξεις για την ίδρυση της σχολής αστυφυλάκων στην περιοχή μας

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς και ιδιοκτήτης  της ΕΔΗΚΑ  όλοι οι φορείς από βουλευτή , περιφερειάρχη δήμαρχο αντιπεριφερειάρχη, αστυνομικό διευθυντή, είναι όλοι σε εγρήγορση για την ίδρυση της .

Το επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση

Μάλιστα όπως  ενημέρωσε  έγινε πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργου Αμανατίδη ,  μία πολύ πιο πετυχημένη  συνάντηση στην οποία καταγράφηκαν  το τι ακριβώς πρέπει να γίνει από δω και πέρα,  επιπλέον συζητήθηκαν και οι  ενέργειες που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα.

Βρισκόμαστε, επεσήμανε  ο κ. Καραταγλίδης  σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό σημείο συντονισμού και στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση η οποία έχει να κάνει ουσιαστικά με τις δυνατότητες και τις διαδικασίες που θα πραγματοποιήσει ο κάθε φορέας ξεχωριστά για την ίδρυση της σχολής.

 

Αποφασίστηκε και εκείνο που έχει βαρύτητα  για τους επόμενους μήνες είναι το θέμα του επιμελητηρίου και του δήμου Καστοριάς που έχει να κάνει ουσιαστικά με την αλλαγή χρήση  της γης αλλά και την παραχώρηση ουσιαστικά τον εγκαταστάσεων του κτιρίου .

 

Επίσης θα χρειαστεί η  σχολή  να υπαχθεί  στην ελληνική  αστυνομία για να έρθουν  σε δεύτερη φάση οι αστυφύλακες.

 

Διευκρίνισε ωστόσο   ότι  το βάρος θα πέσει περισσότερο στην περιφέρεια για να  ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες  ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για το κτίριο αλλά και φυσικά  και το ξεκίνημα του έργου γιατί όπως καταλαβαίνετε όλοι μας θέλουμε το συντομότερο δυνατό να έχουμε την σχολή.

Αναφορικά με τον χρονικό  ορίζοντα του έργου , όπως εξήγησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου  , χρονικό ορίζοντα δεν μπορούμε να βάλουμε  γιατί  ποτέ  δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα προβλήματα που θα  αντιμετωπίσουμε,  όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ένα μικρό έργο είναι να τεράστιο έργο το οποίο περιέχει αρκετά πράγματα και γραφειοκρατικά αλλά και ουσιαστικά θα πρέπει να γίνει ανακαίνιση του κτηρίου.

 

Υποστήριξε ωστόσο οτι ο ίδιος είναι πολύ  αισιόδοξος από την έννοια ότι δεν υπάρχει απόλυτος καμία διαφωνία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και στην  ελληνική  αστυνομία, το θέλει η τοπική κοινωνία  άρα δεν μας σταματάει τίποτα , τώρα αν θα ιδρυθεί  η σχολή  νωρίς η  αργότερα αυτό θα προσδιοριστεί από το τι προβλήματα θα βρούμε στην πορεία των διαδικασιών,   αλλά και πάλι σας λέω οι διαδικασίες είναι στην αρμοδιότητα της  περιφέρειας εμείς έχουμε φυσική υπηρεσία.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε  είναι  πολύ ευχάριστο και  πολύ σημαντικό γιατί η  βουλευτής ο περιφερειάρχης  αλλά και  όλοι οι φορείς  συμφωνούμε  για το  θέμα και όταν ‘ολοι  οι φορείς έχουν  μία καλή συνεννόηση και μία καλή τακτική  πετυχαίνουμε πολλά πράγματα,  νομίζω  για να έχουμε αποτελέσματα  έτσι  πρέπει να λειτουργούμε γενικότερα σε όλα θα ζητήματα .

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks