-
Αρχική > kastoria365 > 1η Συναυλιακή ενότητα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες )

1η Συναυλιακή ενότητα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες )

1η Συναυλιακή ενότητα απόψε στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού. Μέσα σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα, στο φυσικό τους χώρο, πσρουσιάστηκαν ύμνοι και ψαλμοί από την λατρευτική εκκλησιαστική μας παράδοση, με την συμμετοχή των Χορωδιών:
Χορωδία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς
Χορωδία Ιεροψαλτών Ν. Κοζάνης « Οι τρεις Ιεράρχαι»
Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «Ορεστίδος» ,
Θαυμάσιες οι χορωδίες τιμών Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς και Ιεροψαλτών Ν.Κοζάνης που έψαλαν κατά τον ορθόδοξο βυζαντινό τύπο .Φανταστική η απόδοση της Χορωδίας της Ορεστίδος, που λέγαμε την δίφωνη λειτουργία του Γ.Δροσίτη.
Το παρόν έδωσαν οι « οικοδεσπότες Ιερείς του Ναού, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας Λεωνίδα, ο Πατέρας Παύλος, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου κ. Μίκος Χατζηκυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Τόλκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Βασιλική Μπούκλα και μέλη του Δ.Σ και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση παρουσίασε με αρτιότητα ο Αντιπροεδρος της Ορεστίδος κ. Πλίτσης Γιάννης.
Θερμά συγχαρητήρια στην Μαέστρο μας Αργυρώ Χαραλάμπους και σε όλους τους Χορωδούς μας. Συγχαρητήρια και σε όλες τις Χορωδίες για την υπέροχη, κατανυκτική βραδιά που μας
προσέφεραν!

Λαουρα Σκρεκα

Top
Enable Notifications OK No thanks