-
Αρχική > Ελλάδα > Η φυσική μέθοδος για να διώξετε αμέσως τις δυσάρεστες οσμές και να ανανεώσετε τα μαξιλάρια σας

Η φυσική μέθοδος για να διώξετε αμέσως τις δυσάρεστες οσμές και να ανανεώσετε τα μαξιλάρια σας

Απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες στα μαξιλάρια με 2 υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας

Γενικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας κάθε 3 έως 6 μήνες, αλλά αυτό εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης τους. Ευτυχώς, φυσικά υλικά, όπως η μαγειρική σόδα, το ξύδι και τα αιθέρια έλαια μπορούν να εξαλείψουν τις άσχημες οσμές από τα μαξιλάρια σας και να τα επαναφέρουν σε άριστη κατάσταση. Είτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας χρειάζονται μια γρήγορη ανανέωση είτε έναν πιο ενδελεχή καθαρισμό, αυτές οι μέθοδοι είναι και απλές και αποτελεσματικές.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, υπάρχουν ορισμένα απαραίτητα προκαταρκτικά βήματα. Αυτά περιλαμβάνουν τον έλεγχο του υφάσματος για την αποφυγή ζημιών και την πληροφόρηση σχετικά με τα απορρυπαντικά που πρέπει να αποφύγετε. Πολλά διακοσμητικά υφάσματα δεν μπορούν να πλυθούν με νερό. Αντί λοιπόν να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό, ενημερωθείτε για το ύφασμα των διακοσμητικών μαξιλαριών σας, ώστε να τους προσφέρετε τη σωστή φροντίδα.

Καθαρίστε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σε μόλις 30 λεπτά με μια σπιτική λύση

Φυσικές λύσεις για διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από τα μαξιλάρια σας

Με μερικά απλά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, μπορείτε να απομακρύνετε τις επίμονες οσμές από τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας και να τους χαρίσετε την ανανέωση που χρειάζονται. Όταν πρόκειται για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών στα υφάσματα, δεν υπάρχει καλύτερο από τη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Η αλκαλικότητα της μαγειρικής σόδας και το οξικό οξύ του ξυδιού είναι εξίσου αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των οσμών.

Για να ανανεώσετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Απορρόφηση δυσάρεστων οσμών με μαγειρική σόδα

  1. Πασπαλίστε περίπου ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα στα μαξιλάρια σας και αφήστε την να δράσει για αρκετές ώρες, ώστε να απορροφήσει τις οσμές.
  2. Πριν την εφαρμογή, φροντίστε να περάσετε τα μαξιλάρια με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη και τους ρύπους.
  3. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε τρίψει καλά τη μαγειρική σόδα στις ίνες του μαξιλαριού.
  4. Αφού περάσει ο επιθυμητός χρόνος, καθαρίστε ξανά τα μαξιλάρια με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Βήμα 2: Απολύμανση με ξύδι

  1. Για να απολυμάνετε και να αρωματίσετε γρήγορα τα μαξιλάρια σας, γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ίσα μέρη από λευκό ξύδι και νερό.
  2. Ψεκάστε ελαφρά και από τις δύο πλευρές του μαξιλαριού και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
  3. Η οσμή του μαξιλαριού και το ξύδι θα εξατμιστούν, απομακρύνοντας εντελώς τις δυσάρεστες οσμές.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα για να απολυμάνετε και να αρωματίσετε και τα χαλιά σας.

Βήμα 3: Αρωματισμός με αιθέρια έλαια (Προαιρετικό)

  1. Στο στάδιο αυτό που οι οσμές έχουν εξαλειφθεί, μπορείτε να αρωματίσετε τα μαξιλάρια σας με αιθέρια έλαια.
  2. Φτιάξτε το δικό σας σπρέι για μαξιλάρια χρησιμοποιώντας διάφορους συνδυασμούς από αιθέρια έλαια.
  3. Το λεμόνι με τη μέντα είναι ένας αναζωογονητικός συνδυασμός, ο ευκάλυπτος με το έλαιο τεϊόδεντρου παραπέμπουν περισσότερο στη φύση, ενώ η λεβάντα με το χαμομήλι δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
  4. Αναμείξτε τα επιθυμητά αιθέρια έλαια με νερό σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε τον καναπέ και τα μαξιλάρια σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Άλλοι εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των μαξιλαριών σας

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια προσθέτουν μια όμορφη πινελιά στον χώρο σας, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να αναπτύξουν δυσάρεστες οσμές. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαξιλάρια σας φρέσκα με υπέροχο άρωμα.

Απολύμανση με το φως του ήλιου

Ο ήλιος είναι ένας φυσικός σύμμαχος στην καταπολέμηση των οσμών. Οι υπεριώδεις ακτίνες του διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στον περιορισμό των οσμών που προκαλούνται από βακτήρια. Εάν δεν έχετε μαγειρική σόδα ή ξύδι στο σπίτι, μερικές ώρες στον ήλιο μπορεί να κάνουν θαύματα.

Βαθύς καθαρισμός με σαμπουάν για ταπετσαρίες

Για πιο επίμονες οσμές, ίσως χρειαστείτε μια πιο ισχυρή λύση από τα βασικά είδη κουζίνας. Μια επιλογή είναι να πλύνετε τα μαξιλάρια σας με νερό και σαμπουάν ταπετσαριών. Πρώτα, κάντε δοκιμή καθαρισμού με ένα λευκό πανί για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει ή θα τρέξει κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Εφόσον είναι ασφαλές να προχωρήσετε, καθαρίστε το μαξιλάρι εφαρμόζοντας σαμπουάν και νερό σε ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα.

Προσοχή σε ειδικά υφάσματα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά υφάσματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με νερό. Αυτά είναι το βελούδο, το σουέτ, το μετάξι, το δέρμα και το μαλλί. Τα καλύμματα διακοσμητικών μαξιλαριών από αυτά τα υλικά έχουν συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας που πρέπει να γνωρίζετε πριν προσπαθήσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας.

Πηγή φωτογραφίας: freepik

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks