Καλημέρα στην Γκολφωπαρέα!!
Τα βερίκοκα στην εποχή τους και έτσι έφτιαξα μαρμελάδα. Αγορασα την ποικιλία “Μπεμπέκου” γιατί το χρώμα της βράζοντας παραμενει ξανθό!
1,8 κιλά βερίκοκα
1 κιλο ζάχαρη
Επλυνα τα βερίκοκα και αφού αφαίρεσα τα κουκούτσια τα ζύγισα και βγήκαν καθαρά 1,5 κιλά, τα εκοψα στο μπλέντερ και τα έριξα σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσα την ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία ν αρχίσει ο βρασμος, ξάφρισα και μετά τ άφησα να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Το ανακάτεμα με προσοχή γιατί πιτσιλαει και δημιουργεί έγκαυμα !
Όπως ήταν καυτή η μαρμελάδα την έβαλα σε αποστηρωμένα βάζα. Οταν κρυώσει την διατηρώ στο ψυγείο!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Xristina Antonakopoulou