-
Αρχική > Ελλάδα > Αλλάζει απότομα ο καιρός για 48 ώρες – Πού έρχεται κακοκαιρία

Αλλάζει απότομα ο καιρός για 48 ώρες – Πού έρχεται κακοκαιρία

Πτώση της θερμοκρασίας, αστάθεια και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς έρχεται αστάθεια, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, για τον καιρό των επόμενων ημερών γράφει:

– Αστάθεια την Τετάρτη στα κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σε όλα τα ηπειρωτικά, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

– Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37-38 τοπικά στα ηπειρωτικά, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου από την Τετάρτη, με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Παράλληλα επισημαίνει ότι αύριο, Τρίτη, είναι υψηλός ο κίνδυνος (κατηγορίας 3) για εκδήλωση πυρκαγιών σε: Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηράκλειο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, περιοχές της Αττικής και Κύθηρα, της Αιτωλοακαρνανίας, της Μαγνησίας, της Λάρισας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Αχαΐας.

 

Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Αύριο, Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τα φαινόμενα θα περιοριστούν τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3-5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς- νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37-38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ σε κάθε περιοχή για αύριο, Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι στα κεντρικά τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση έως και το Σάββατο

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος στα βόρεια, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά και κεντρικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3- 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 28-32 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει στους 29-33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση την Πέμπτη. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 26-30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27-30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-5, στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Αιγαίο από αργά το βράδυ.

Τέλος, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2-4 πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/479471/allazei-apotoma-o-kairos-gia-48-ores-poy-erxetai-kakokairia

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks