-
Αρχική > Ελλάδα > Ξεκίνησαν τα στοιχήματα στο ΠΑΣΟΚ: Φαβορί ο Δούκας – Η απόδοση των υποψηφίων

Ξεκίνησαν τα στοιχήματα στο ΠΑΣΟΚ: Φαβορί ο Δούκας – Η απόδοση των υποψηφίων

Πέντε είναι -μέχρι στιγμής- οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν ήδη μπει στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος
Κυριάκος Κουζούμης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τις στοιχηματικές εταιρείες να έχουν ήδη μπει στη διαδικασία των πρώτων προγνωστικών, σύμφωνα με τα οποία, ο Χάρης Δούκας αναδεικνύεται -μέχρι στιγμής- σε φαβορί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται να προηγείται στην κούρσα της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αφήνοντας δεύτερο τον νυν πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στην τρίτη θέση έρχεται ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Stoiximan και τη Novibet – οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν ακριβώς ίδιες αποδόσεις- ο Χάρης Δούκας έρχεται πρώτος με απόδοση μόλις 1,45. Ακολουθεί δεύτερος ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με απόδοση 3,50 και έπεται ο Παύλος Γερουλάνος με απόδοση 6,00.

Δηλαδή αν κάποιος ποντάρει ένα ευρώ και αναδειχθεί νικητής ο δήμαρχος Αθηναίων στις εσωκομματικές κάλπες, τότε θα πάρει πίσω 1 ευρώ και 45 λεπτά. Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει απόδοση 3,50, ενώ αυτή του Παύλου Γερουλάνου δίνει 6,00 που είναι και η υψηλότερη.

Τις ίδιες ακριβώς αποδόσεις έχει και η Novibet για τους τρεις υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

stoiximata

Αξίζει όμως να αναφερθεί πως στις στοιχηματικές εταιρείες δεν μετέχουν οι δύο νέοι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι άνοιξαν σήμερα τα χαρτιά τους.

Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι και κατά την ομιλία του στην Κ.Ε του κόμματος και ανακοίνωσε πως στις 6 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο δεύτερος θα γίνει στις 13 του ίδιου μήνα.

Υποψήφιος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφια η Μιλένα Αποστολάκη

Την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Μιλένα Αποστολάκη με ανακοίνωσή της. Η Μιλένα Αποστολάκη ξεκαθαρίζει ότι «χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία». Μάλιστα, συμπληρώνει ακόμη ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του».

Το τρίπτυχο της ευθύνης δεσμεύεται ο Παύλος Γερουλάνος

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος κάνοντας λόγο για τρίπτυχο ευθύνης. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού. Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια. Και να την πείσουμε. Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας.

»Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας! Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική. Το τρίπτυχο της ευθύνης στο οποίο δεσμεύομαι. Το τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία όλων μας».

Χάρης Δούκας: «Θα είμαι παρών»

Ο Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε σχετικά με την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου πως «Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελακη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το «μαζί». Οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks