-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Δολοφονία 63χρονου στην Μεσοποταμία Καστοριάς 15 Νοεμβρίου 2010

Δολοφονία 63χρονου στην Μεσοποταμία Καστοριάς 15 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα τα σκοτεινιά μονοπάτια θα μας πανε στην  Δολοφονία 63χρονου στην Μεσοποταμία Καστοριάς 15 Νοεμβρίου 2010

Εκδικάστηκε η εν ψυχρώ ανθρωποκτονία του φιλήσυχου ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Σκηνές φρίκης αναβίωσαν στο δικαστήριο….

Ισόβια κάθειρξη σε αμετανόητο δολοφόνο

Εκδικάστηκε η εν ψυχρώ ανθρωποκτονία του φιλήσυχου ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Σκηνές φρίκης αναβίωσαν στο δικαστήριο. Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 37χρονος από τους Μανιάκους Καστοριάς, ο οποίος πριν από ένα χρόνο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 63χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, μέσα στο σπίτι του στη Μεσσοποταμία.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την προχτεσινή ακροαματική διαδικασία, επέβαλε την παραδειγματική τιμωρία χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό στο φονιά, ο οποίος από τις φυλακές Τρικάλων όπου κρατούνταν, οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου εμφανίστηκε αμετανόητος για τη δολοφονία του φιλήσυχου συμπατριώτη του. Το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, συν φυλάκιση άλλων τριών ετών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δολοφονία 63χρονου στην Μεσοποταμία Καστοριάς

15 Νοε 2010 — Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΑ ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Ηλίας Στεφανής ο άτυχος 63χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του …

https://e-ptolemeos.gr/

Οικονομικές διαφορές ήταν το κίνητρο της ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην Μεσοποταμία Καστοριάς, με θύμα έναν 63χρονο, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο δράστης που συνελήφθη.
Δράστης του στυγερού εγκλήματος σε βάρος του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, είναι ένας 36χρονος ημεδαπός από χωριό της Καστοριάς, ο οποίος συνελήφθη προχτές βράδυ στην Κοζάνη. «Από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο άτομο ήταν μέσα σε έναν στενό πυρήνα υπόπτων, γι’ αυτό και τον αναζητήσαμε», δήλωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Γρηγόρης Πατσιαρίκας. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 63χρονος ημεδαπός, βρέθηκε δολοφονημένος πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, στην πίσω αυλή του σπιτιού του, στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Το θύμα έφυγε στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ για να ανάψει τα καλοριφέρ στο σπίτι, χωρίς όμως να επιστρέψει στο κατάστημα, όπου είχε αφήσει τη γυναίκα του.

Η τελευταία όταν έκλεισε το πρακτορείο πήγε σπίτι, το βρήκε αναστατωμένο, καθώς είχε προηγηθεί απόπειρα κλοπής. Όμως δεν βρήκε πουθενά τον σύζυγό της, γι’ αυτό κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν, ερεύνησαν το χώρο και βρήκαν τον 63χρονο νεκρό στην πίσω αυλή, χτυπημένο στο κεφάλι.
Ο 36χρονος δράστης εντοπίστηκε προχτές στις 9 μ.μ. στην Κοζάνη, όπου φιλοξενήθηκε για μία νύχτα από φιλικό του πρόσωπο, στο οποίο όμως δεν είχε αποκαλύψει το έγκλημα που διέπραξε. Κατά την ανάκριση που διενήργησε ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές του θύματος με το δράστη, που αφορούσαν υπόλοιπο οφειλής του θύματος για εργασίες που είχε εκτελέσει ο δράστης στην οικία του. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης πήγε στις 7 μ.μ. της Κυριακής στο σπίτι του θύματος, το οποίο βρήκε στην πίσω αυλή του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια ζήτησε την εξόφληση ενός οφειλόμενου ποσού 500 ευρώ. Ο ίδιος ο δράστης απέδωσε την πράξη του «στην κακιά ώρα». Ισχυρίστηκε ότι το θύμα αρνήθηκε την εξόφληση του χρέους, επακολούθησε διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα ξύλο, το οποίο υπήρχε στο χώρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού το πορτοφόλι του θύματος, που περιείχε και την πιστωτική του κάρτα, την οποία μετέπειτα χρησιμοποίησε ενεργώντας αναλήψεις, συνολικού ποσού 2.000 ευρώ, από διάφορα Α.Τ.Μ. της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και της Κοζάνης. Επίσης, μπήκε και στο σπίτι με σκοπό την κλοπή, αλλά δεν βρήκε χρήματα. Στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, το οποίο στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χτες, στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks