-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Γρεβενά: Τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων (Παίρνουν μέρος και δυο Καστοριανά συγκροτήματα )

Γρεβενά: Τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων (Παίρνουν μέρος και δυο Καστοριανά συγκροτήματα )

Τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων με την ονομασία «Γρεβενών Γεύσεις» διοργανώνει από την Τρίτη 2 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών. Σκοπός της διοργάνωσης η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που παράγει η ευλογημένη Γη του τόπου μας.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία:

(Παίρνουν μέρος και δυο Καστοριανά συγκροτήματα ) ο σύλλογος της  αρμονία Και ο σύλλογος δημιουργία Πολυκάρπης

Να δοκιμάσουν και να γευθούν μοναδικές λιχουδιές βασισμένες στις παραδοσιακές μας συνταγές, μέσα από σύγχρονες τεχνικές.

Να διασκεδάσουν, με ήχους παραδοσιακούς της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσω των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, αλλά και με σύγχρονα μουσικά σχήματα του τόπου μας.

Να γνωρίσουν Συλλόγους άλλων περιοχών, οι οποίοι συμμετέχουν με την επιθυμία να μας ταξιδέψουν στα δικά τους χορευτικά, μουσικά και παραδοσιακά μονοπάτια. Πεντακόσιοι και πλέον χορευτές, με τη συνοδεία είκοσι μουσικών, θα γίνουν ένα μαζί μας και θα μας χαρίσουν όμορφες παραδοσιακές στιγμές.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία της πόλης μας. Εκεί οι εκθέτες θα στήσουν τα περίπτερά τους για να μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους, να τα γευθούμε, αλλά και να διασκεδάσουμε με τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια, του τριήμερου Φεστιβάλ, τα καταστήματα της πόλης θα έχουν ειδικές εκπτώσεων στα προϊόντα τους, ενώ την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, για μια ακόμη φορά, διοργανώνεται η «Λευκή Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως 12 το βράδυ.

Την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 8:30 έναρξη του φεστιβάλ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις. Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 7:30 θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις, στις 10:30 το βράδυ λαϊκή βραδιά με τους Γρεβενιώτες καλλιτέχνες Γιώργο Δούμα, Δημήτρη Καραπούλιο και Δήμο Κωνσταντινίδη. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 7:30 χορευτικές εκδηλώσεις και στις 10:30 μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου, Στέλλιο Διονυσίου και τον Μουσικοσυνθέτη –τραγουδιστή Χρήστο Παπαδόπουλο. Η διοργάνωση είναι του Δήμου Γρεβενών.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks