ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ με ΖΕΛΕ ΡΟΔΙ Ετοιμαζουμε το ζελε συμφωνα με τις οδηγιες, 2 ποτηρια βραστο νερο, 2 ποτηρια κρυο, αφηνουμε στην ακρη, σε μια κατσαρολα βαζουμε 6κ.σ ανθος αραβοσιτου βανιλια αυτη που βραζουμε, 4 κροκους αυγων, 1φλ τσ ζαχαρη, μια πρεζα αλατι,και μια βανιλια, ανακατευουμε μ’ενα συρμα να ομογενοποιηθουν και προσθετουμε σιγα σιγα 1λ γαλα πληρες ανακατευοντας παντα να διαλυθουν τα υλικα μες στο γαλα, επειτα βαζουμε την κατσαρολα στην εστια σε χαμηλη θερμοκρασια ανακατευοντας συνεχως να πηξει, μολις πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2κ.σ βουτυρο λουρπακ να ενωθει με την κρεμα μας, επειτα την μοιραζουμε σε μπωλακια και μολις κρυωσει μοιραζουμε απο πανω το ζελε και βαζουμε ψυγειο να παγωσει. Τωρα μ’αυτες τις ζεστες θελουμε ευκολα, απλα και ελαφρια γλυκακια να μας φτιαχνουν τη διαθεση
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Sofia Valinou