-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Νέα επιχείρηση εξαπάτησης στην Πτολεμαΐδα – Επιτήδειοι παριστάνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους

Νέα επιχείρηση εξαπάτησης στην Πτολεμαΐδα – Επιτήδειοι παριστάνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους

Ο Δήμος Εορδαίας για δεύτερη φορά – μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημερώνει τους πολίτες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση εξαπάτησης από επιτήδειους. Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας και αφού συστήνονται ως υπάλληλοι της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου προσπαθούν να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά, λέγοντας ότι έχει εγκριθεί δήθεν ένταλμα πληρωμής στο ΑΦΜ της επιχείρησής τους ή ότι χρειάζονται τα στοιχεία τους γιατί έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή απόφαση για προμήθεια από την επιχείρησή τους.

Σημειώνεται ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται σε επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν πράγματι κάποια οικονομική συναλλαγή με το Δήμο Εορδαίας, π.χ. σε προμηθευτές του Δήμου. Μόνο που οι επιτήδειοι πληροφορούνται τα στοιχεία των υποψηφίων θυμάτων τους από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στην οποία αναρτώνται όλες οι αποφάσεις και οι συναλλαγές των Δήμων.

Ο Δήμος Εορδαίας εφιστά λοιπόν την προσοχή πολιτών ή επιχειρηματιών και συστήνει να μην κοινοποιούν σε κανέναν τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως τραπεζικά, όπως κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, και φυσικά να μην ενεργοποιούν ηλεκτρονικά σχετικές συνδέσεις (link) που τούς υποδεικνύονται.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks