-
Αρχική > Απόψεις > Πρεμιέρα σήμερα οι εκπτώσεις ( βίντεο Γιάννης Βαϊνάς Δώρα Κωτσοπούλου )

Πρεμιέρα σήμερα οι εκπτώσεις ( βίντεο Γιάννης Βαϊνάς Δώρα Κωτσοπούλου )

ΞΕΚΙΝΟΥΝ  ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ  ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΕΧΡΙ 70 %  ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

Μειώσεις τιμών, μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά υπόσχονται οι έμποροι, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου στις εκπτώσεις. Η θερινή περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά σημερα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου. Στη βοήθεια του καταναλωτή έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι με το οικονομικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, τόσο στις παραγγελίες όσο και στη ζήτηση.

Στην μισή τιμή πωλούνται ρούχα και παπούτσια από την πρώτη κιόλας ημέρα των εκπτώσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου, ενώ περίπου στο 30% με 40% θα είναι η έκπτωση στα είδη οικιακού εξοπλισμού, 50% στην ένδυση, 50% στην υπόδηση.

Οι μικρομεσαίοι πάντως, με την κίνηση στην αγορά να είναι στο -40% σε σχεδόν όλους τους κλάδους κατά το πρώτο εξάμηνο, ετοιμάζονται να ρίξουν τις τιμές έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές να μπουν στα καταστήματά τους.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές των πωλήσεων, επίσης, σημειώνουν επιδείνωση και το 57% των εμπορικών επιχειρήσεων αναμένει μείωση των πωλήσεων το επόμενο διάστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Η ΕΣΕΕ συμβουλεύει, πάντως, τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις οδηγίες: Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές.

«Η ανησυχία και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε κανείς πια δε δαπανά, παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα», αναφέρει στο kastoria 365 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς,  Γιάννης Βαϊνάς για τις θερινές εκπτωσεις

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks