-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλη αδικία το τεκμαρτό που επέβαλε η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις (θεοδώρα Κωτσοπούλου – ρεπορτάζ – βίντεο )

Μεγάλη αδικία το τεκμαρτό που επέβαλε η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις (θεοδώρα Κωτσοπούλου – ρεπορτάζ – βίντεο )

  Με μελανά χρώματα περιγράφει ο εμπορικός κόσμος το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Η πτώση του τζίρου είναι τραγική πλέον, αφού αυτή μεταφράζεται σε «λουκέτα», αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τις δανειοδοτήσεις κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των επιχειρήσεων σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το τεκμαρτό που επέβαλε η κυβέρνηση προβλέπεται  ότι  όλο αυτό αντανακλά ένα άκρως δυσοίωνο  μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις..
Μπορεί ν’ αλλάξει το κλίμα μέσα ; Η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι  μικρομεσαίοι συμπολίτες μας μάλλον είναι αρνητική, παρά τις μικρές «ανάσες» που παίρνουν από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που κατά καιρούς εξαγγέλλονται και άλλα υλοποιούνται και άλλα παραμένουν στα λόγια.
Επιδείνωση…

 Η απαισιοδοξία των εμπορικών επιχειρήσεων για το μέλλον είναι διάχυτη. Το 69% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι η ύφεση θα αυξηθεί στο εμπόριο, ενώ μόλις το 10% πιστεύει ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον σημάδια βελτίωσης.

Μπάμπης Καραραγλίδης : Ασφυκτική η πίεση με το νέο φορολογικό ειδικά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Την απογοήτευση του εξέφρασε μιλώντας στην Εφημερίδα Καστοριανή Εστία ο πρόεδρος ρου επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραραγλίδης.

Παρόλο τις προσπάθειες που καταβάλαμε τα επιμελητήρια εκφράζοντας τη διαφωνία μας στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης, δεν είχαμε ουσιαστικές αλλαγές ένα θέμα που η κυβέρνηση θα το δει μετά το Σεπτέμβριο για τη νέα φορολογική περίοδο.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής με την οποία συμφωνούμε απόλυτα δεν θα πρέπει να εκφράζεται μέσα από ένα φορολογικό νομοσχέδιο. Εξάλλου δεν γίνεται εξ ορισμού όλες οι επιχειρήσεις να έχουν κάθε χρόνο κερδοφορία.

 

Γιάννης Βαινας : Είναι άδικη η Νέα φορολόγηση της κυβέρνησης 

Τις ευρύτερες επιπτώσεις των νέων μέτρων και των αδιεξόδων που προκαλούν αυτά, αλλά και τον έντονο προβληματισμό του σε οποιοδήποτε εισπρακτικό μέτρο έμμεσης φορολογίας, περιγράφει  μιλώντας στη ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ  ΕΣΤΙΑ  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς κ , Γιάννης Βαενάς οποίος τονίζει ότι είναι άδικη η φορολογία αυτή και οτι θα αναγκαστούν πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν .

 Σε κάθε περίπτωση, η επιλεχθείσα πρακτική της αδιάκριτης και  οριζόντιας επιβάρυνσης εκτιμάται πως θα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς προβλέπεται ότι θα οδηγηθούν σε μαρασμό χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα η μικρή εμπορική επιχείρηση έχει βιώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο τα τελευταία χρόνια τις δυσμενέστατες συνέπειες από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Η Νέα φορολόγηση της κυβέρνησης , εν καιρώ μάλιστα κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας μας έχουν γονατίσει.

«Ο κλάδος του εμπορίου τόνισε ο κ Βαινάς  αναμένεται να δεχθεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα με το «σοκ» του Ιουλίου (μετάταξη  προϊόντων με συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 24%), εξαιτίας της αύξησης  του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Πάντως, λόγω των έντονων αντιδράσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει διορθωτικές κινήσεις στη φορολογία τους και στον τρόπο υπολογισμού του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος.

Ωστόσο τα πρώτα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν οι επιτηδευματίες που έχουν ήδη υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι αισθητά υψηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτή η αύξηση οφείλεται στο ότι οι επαγγελματίες φορολογούνται με βάση τα ελάχιστα εισοδήματα που έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks