-
Αρχική > Συνταγές > Πεντανόστιμο Κωκ

Πεντανόστιμο Κωκ

Κωκ για τη σημερινή μέρα!!! έγινε πραγματικά υπέροχο!!!
Παντεσπάνι. 5 αυγά, 130 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. αλεύρι φαρινάπ, 1,5 κουτ. γλ. μπέικιν, μία πρέζα αλάτι, 30 γρ. ηλιέλαιο και 2 βανίλιες. Χτυπάμε ασπράδια με αλάτι σε μαρέγκα. Χτυπάμε πολύ καλά κρόκους με ζάχαρη, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις βανιλίνες, το αλεύρι και τέλος τη μαρέγκα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς 30 με 35΄ (ταψάκι με αποσπώμενη βάση νο 25 με λαδόκολλα αλειμένη με ηλιέλαιο). ΚΡΈΜΑ. 200 γρ. ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα, 60 γρ. κορν φλάουρ, 60 γρ. αλεύρι, δύο κρόκους αυγών (τα ανακατεύουμε όλα κρύα και τα περνάμε από σίτα) στην κατσαρόλα μέχρι να πήξει η κρέμα. ΓΚΑΝΑΖ σε μπαιν μαρί 200 γρ. κρέμα γάλακτος και 150 γρ. κουβερτούρα.
Κόβουμε τα δύο το κρύο παντεσπάνι. Το ένα το τοποθετούμε ως βάση στο ταψάκι, ρίχνουμε την καυτή κρέμα, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και ρίχνουμε καυτή τη γκανάζ και απολαμβάνουμε!!!!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Λενα Σιούτη 
Top
Enable Notifications OK No thanks