-
Αρχική > Ελλάδα > 3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Στην Κατερίνη το 6ο και τελευταίο τουρνουά για φέτος (φωτογραφίες )

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Στην Κατερίνη το 6ο και τελευταίο τουρνουά για φέτος (φωτογραφίες )

Στην Κατερίνη ρίχνει αυλαία για τη φετινή χρονιά το 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball, με 55 ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό να έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Το 6ο και τελευταίο τουρνουά 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball του 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας.

Για δύο ημέρες, το 3×3, το άθλημα που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου και έφτασε στουςΟλυμπιακούςΑγώνες, γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι παρέεςγίνονταιομάδες δίνοντας το μπασκετικό ραντεβού τους με φόντο την παραλία της Κατερίνης, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν φίλαθλοι και επισκέπτεςόλωντωνηλικιών, για να απολαύσουν την πιο σύγχρονη και δυναμικήεκδοχή του μπάσκετ. Το 3×3 έχει τον δικό του τρόπο με την ΔΕΗ να δίνει ενέργεια στις πόλεις που επισκέπτεται. Οι πλατείες μετατρέπονται σε ανοιχτάγιαόλουςγήπεδα 3×3, γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και χειροκροτήματα, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές κάθε περιοχής.

Το ίδιο αναμένεται και στην Κατερίνη, όπου ομάδες όλων των ηλικιών θα ζήσουν στον ρυθμό του τουρνουά που διοργανώνεται από την ΕλληνικήΟμοσπονδίαΚαλαθοσφαίρισηςκαιτηΔΕΗ, για 2η συνεχή χρονιά. Ξεκινώντας από τη Λαμία τον Απρίλιο του 2024, το 3×3 ΔΕΗ StreetBasketballταξίδεψε σε Άργος, ΜεσολόγγιΛάρισα, Τρίπολη και ολοκληρώνεται για φέτος με το 6ο και τελευταίο τουρνουά στηνΚατερίνη. 55 ομάδες, από Ελλάδα, αλλά και από Βόρειο Μακεδονία, Βουλγαρία και Σερβία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά της Κατερίνης και θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες U14 Men, U16 Men, U18 Men, +18 Men, +18 Women.

H σειρά 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball, η οποία περιλαμβάνει φέτος έξι (6) τουρνουά, ανήκει στην κατηγορία διοργανώσεων FIBALiteQuest και δίνει πρόκριση για μια ομάδα στο FIBA 3×3 Challenger που θα πραγματοποιηθεί στην Πρίστινα στις 20 – 21 Ιουλίου.  Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες από τα τέσσερα πρώτα τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball (Λαμία, Άργος, Μεσολόγγι και Λάρισα), στην κατηγορία MEN +18, εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 5ου τουρνουά στην Τρίπολη. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά της Τρίπολης προκρίνεται απευθείας στο FIBA3x3 Challenger της Πρίστινα. Οι 4 νικήτριες ομάδες της κατηγορίας +18 Menτου 6ου τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη προκρίνονται στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 GrandSeries της Αθήνας, που θα γίνει στις 3 και 4 Αυγούστου. Η νικήτρια ομάδα από το 3×3 GrandSeries της Αθήνας, κερδίζει την πρόκριση της για το FIBA3x3 World TourAbuDhabi, στις 26 – 27 Οκτωβρίου.

3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μίαμπασκέτα, στο μισόγήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Το 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020, όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. Το 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ www.basket.gr

#ΔΕΗ #enametomellon #3x3 #αθλητισμος #μπασκετ #basketball

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks