-
Αρχική > Τοπικά νέα > Έκτακτο: Επίθεση αρκούδας στο Δισπηλιό

Έκτακτο: Επίθεση αρκούδας στο Δισπηλιό

Μόλις τώρα επικοινώνησε μαζί μας τρομοκρατημένος ο κτηνοτρόφος Σταύρος Μικρού, κάτοικος Δισπηλιού, ο οποίος διατηρεί κοπάδι τριάντα προβάτων περίπου και ο οποίος τα έβοσκε στο Δισπηλιό, πιο πέρα από τον Λιμναίο Οικισμό και το γήπεδο.

Ξαφνικά πετάχτηκε μια τεράστια αρκούδα, όπως μας είπε, από την πλευρά της λίμνης, στα πέντε, δέκα μέτρα από τον ίδιο και το κοπάδι, η οποία, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, επιχείρησε επίθεση στο κοπάδι. Ο κτηνοτρόφος γνωρίζοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές αρκούδες, πάντα μαζί του κουβαλάει επάνω του έναν τενεκέ τον οποίο σε τακτά διαστήματα τον χτυπάει, έτσι ώστε αν υπάρχει κάποια αρκούδα να φοβηθεί και να μην πλησιάσει τον ίδιο και το κοπάδι.

 

Ενώ είχε μεσολαβήσει ένα δεκάλεπτο από το τελευταίο χτύπημα του τενεκέ, εμφανίστηκε μέσα από ψηλά χόρτα η αρκούδα. Η ψυχραιμία του απέτρεψε τα χειρότερα. Αμέσως άρχισε να χτυπάει τον τενεκέ και ταυτόχρονα να φωνάζει με όλη του την δύναμη ιαχές και έτσι κατάφερε και την απομάκρυνε. Ο θυμός και η αγανάκτηση του ξεχείλιζαν κατά την περιγραφή του συμβάντος.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Δεν ζούμε μαζί με την αρκούδα

Top
Enable Notifications OK No thanks