-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πρόεδρος Καστοριαιων Ν Υόρκης : Στηρίζουμε με αγάπη την κοινωνία της γενέτειρα μας (συνέντευξη – βίντεο )

Πρόεδρος Καστοριαιων Ν Υόρκης : Στηρίζουμε με αγάπη την κοινωνία της γενέτειρα μας (συνέντευξη – βίντεο )

Πρόεδρος Καστοριαιων Ν Υόρκης : Στηρίζουμε με αγάπη την κοινωνία της γενέτειρα μας

Μπορεί οι συμπατριώτες μας απόδημοι Καστοριανοί που ζουν στη Νέα Υόρκη να βρίσκονται 16 χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα, όμως το μυαλό και η καρδιά τους είναι στραμμένα πάντα εδώ, στον τόπο τους, στην πόλη μας, την Καστοριά.

Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις προσπάθειες που καταβάλουν εδώ και έναν περίπου αιώνα, διατηρώντας ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με την γενέτειρα τους και στηρίζοντας πρωτοβουλίες, όπως τη βράβευση αριστούχων μαθητών των λυκείων του νομού Καστοριάς, αλλα και τις  Δωρεές σε Οργανισμούς της ακριτικής μας περιοχής .

Ο σύλλογος Καστοριαίων “ΟΜΟΝΟΙΑ” Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1910 και έκτοτε έχει διακριθεί με την πολυσχιδή δραστηριότητα του στους κύκλους της ομογένειας. Αντιλαμβανόμενα τα μέλη του συλλόγου, ότι χωρίς παιδεία δεν υπάρχει προοπτική ελπίδας, έχουν καθιερώσει ετησίως τελετές απονομής ενός σημαντικού αριθμού χρηματικών βραβείων σε αριστούχους μαθητές λυκείων του νομού Καστοριάς.

Συνέντευξη παραχώρησε στο kastoria 365 o πρόεδρος του Συλλόγου  Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νεας Υόρκης κ. Χρήστος . Γιώβε οπου τόνισε στο βίντεο που  ακολουθεί

Στηρίζουμε με αγάπη την κοινωνία της γενέτειρα μας

 

Top
Enable Notifications OK No thanks