-
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Τρελάθηκε χθες στα Ιωάννινα

Καιρός: Τρελάθηκε χθες στα Ιωάννινα

Καιρός: Τρελάθηκε χθες στα Ιωάννινα – «Καζάνι» η χώρα τις επόμενες δύο εβδομάδες

Σε δύο ώρες η θερμοκρασία έπεσε 16ᵒC και η υγρασία έφτασε στο 99% στα Ιωάννινα – Πού ξεπέρασε χθες η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Έβρο και Ροδόπη

Ο καιρός φαίνεται πως έχει τρελαθεί, καθώς την ώρα που σχεδόν σε όλη τη χώρα χθες ο υδράργυρος είχε «χτυπήσει» κόκκινο με αρκετές περιοχές να βλέπουν 40άρια, στα Ιωάννινα μέσα σε δύο ώρες η θερμοκρασία έπεσε 16ᵒC και η υγρασία έφτασε στο 99%, ενώ το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή έριξε δέντρα και κολώνες.

Το περιστατικό κατέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας και κοινοποίησε στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7), η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.

Η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Έπεσαν δέντρα και κολώνες από το ισχυρό μπουρίνι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά το ισχυρό μπουρίνι στα Ιωάννινα καθώς κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα, σύμφωνα με το epirustvnews.gr.

Δείτε βίντεο:

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1519027/kairos-trelathike-hthes-sta-ioannina-kazani-i-hora-tis-epomenes-duo-evdomades/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks