-
Αρχική > Ελλάδα > Αποστάσεις: Δυσκολίες που προκαλούν σε διάφορους τομείς και τρόποι αντιμετώπισης

Αποστάσεις: Δυσκολίες που προκαλούν σε διάφορους τομείς και τρόποι αντιμετώπισης

Οι αποστάσεις, είτε μεγαλύτερες, είτε μικρότερες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και πολλές φορές αναγκαίο κακό. Άλλες αποστάσεις ίσως σας δυσκολεύουν σωματικά και άλλες ψυχολογικά, ενώ κάποιες φορές οι αποστάσεις είναι ανασταλτικός παράγοντας για να πάρετε ορισμένες αποφάσεις!

Κι όμως, όσες δυσκολίες κι αν προκαλούν οι αποστάσεις, υπάρχουν τρόποι να τις αντιμετωπίσετε. Τρόποι που ίσως να μην είχαν περάσει από το μυαλό σας μέχρι τώρα, οι οποίοι όμως μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι.

Ποιές είναι λοιπόν οι αποστάσεις που προκαλούν δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε; Για να το μάθετε, συνεχίστε να διαβάζετε!

Αποστάσεις που επηρεάζουν την όραση

Όσον αφορά την όραση, η αποστάσεις συνδέονται άρρηκτα μαζί της, αφού υπάρχει συχνά η δυσκολία να δει κάποιος καθαρά είτε σε κοντινές, είτε σε μακρινές αποστάσεις, είτε και στα δύο. Αυτό τις περισσότερες φορές προκαλείται από κάποια διαθλαστική ανωμαλία, όπως η μυωπία και η πρεσβυωπία. Όσοι έχουν μυωπία δυσκολεύονται να δουν καθαρά σε μακρινές αποστάσεις, ενώ όσοι έχουν πρεσβυωπία σε κοντινές.

Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση η λύση είναι εύκολη, κι αυτή είναι η χρήση γυαλιών με πολυεστιακούς φακούς. Οι πολυεστιακοί φακοί γυαλιών επιτρέπουν σε αυτόν που τους φοράει να βλέπει με την ίδια άνεση σε μακρινές, κοντινές και ενδιάμεσες αποστάσεις, εξασφαλίζοντας ευκρίνεια στην όραση.

Σε κάθε περίπτωση, είτε δυσκολεύεστε στις κοντινές, είτε στις μακρινές αποστάσεις, καλό είναι να δοκιμάσετε διάφορους τύπους φακών μέχρι να καταλήξετε σε αυτούς που καλύπτουν τις ανάγκες της όρασής σας!

Σχέσεις εξ αποστάσεως

Σε κάποια πράγματα στη ζωή ίσως νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο, ενώ σε άλλα όχι. Ένα από αυτά είναι σίγουρα ο έρωτας, ο οποίος ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πότε θα εμφανιστεί ή τι μορφή θα έχει η σχέση που ενδεχομένως προκύψει από αυτόν! Πολλές φορές λοιπόν μπορεί να πρόκειται για σχέση εξ αποστάσεως, λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή καριέρας.

Αυτό αναγκάζει τα δύο άτομα που είναι σε σχέση να μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωριστά και να μη βρίσκονται συχνά. Παρόλο που αυτή η συνθήκη είναι δύσκολη και για τις δύο πλευρές και δεν επιτρέπει στη σχέση να εξελιχθεί με φυσιολογικούς ρυθμούς, υπάρχουν λύσεις που κάνουν τα πράγματα ευκολότερα!

Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά, ώστε να επιτρέπει σε άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη, ακόμα κι αν πρόκειται για τις δύο άκρες του πλανήτη, να επικοινωνούν γρήγορα, εύκολα, και οικονομικά. Αν λοιπόν βρίσκεστε κι εσείς σε μία τέτοια συνθήκη, φροντίστε να αξιοποιήσετε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας στο έπακρο, ώστε να έρθετε πιο κοντά με τον/την σύντροφό σας, διατηρώντας τακτική επαφή, μέχρι να βρεθείτε ξανά. Άλλωστε, η σωστή επικοινωνία είναι το μυστικό κάθε ευτυχισμένης σχέσης, όποια μορφή κι αν έχει!

Οι αποστάσεις στο τρέξιμο

Αν είστε δρομέας, τότε ξέρετε ήδη ότι οι αποστάσεις στο τρέξιμο αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στον τρόπο που θα διαχειριστείτε τις προπονήσεις σας! Συνήθως, όταν κάνει κανείς τα πρώτα του βήματα στο τρέξιμο, ξεκινάει τρέχοντας μικρότερες αποστάσεις, ενώ όσο αυξάνεται η αντοχή του, μεγαλώνουν και οι αποστάσεις που τρέχει.

Όμως, οι δυσκολίες σε αυτή την περίπτωση είναι πολλές και εγκυμονούν κινδύνους αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Ένα από τα συχνότερα λάθη που ίσως κάνετε αν τρέχετε μεγάλες αποστάσεις είναι ότι τρέχετε με πολύ γρήγορο ρυθμό ήδη από την αρχή της διαδρομής. Αυτό θα σας κουράσει γρήγορα, εμποδίζοντάς σας να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας με άνεση και στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να κάνετε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να ξεκινήσετε με πιο αργό ρυθμό και να επιταχύνετε στην πορεία!

Άλλο ένα λάθος που ίσως κάνετε είναι να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξεκουραστεί επαρκώς ανάμεσα στις προπονήσεις. Αν έχετε προπονηθεί σκληρά τη μία μέρα, θα πρέπει να αφιερώσετε την επόμενη για σωστή αποκατάσταση και όχι να επιβαρύνετε το σώμα σας με μία εξίσου απαιτητική προπόνηση. Ίσως πάνω στον ενθουσιασμό σας θέλετε να επιτύχετε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο, όμως η αλήθεια είναι ότι το μόνο που θα καταφέρετε με συνεχείς απαιτητικές προπονήσεις, θα είναι να την ανακόψετε!

Οι αποστάσεις μπορεί να υπάρχουν σε διάφορους τομείς της ζωής και σε διάφορες εκφάνσεις. Είτε πρόκειται όμως για απόσταση που πρέπει να διανύσετε, είτε για απόσταση που πρέπει να εκμηδενίσετε συναισθηματικά, όπως στην περίπτωση των σχέσεων, πάντα υπάρχουν λύσεις και εναλλακτικές. Αρκεί να θελήσετε να τις αναζητήσετε και να τις εφαρμόσετε!

Top
Enable Notifications OK No thanks