-
Αρχική > Τοπικά νέα > Kαστοριά : Το τοπίο προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες κατασκευής θεματικών ατραξιόν

Kαστοριά : Το τοπίο προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες κατασκευής θεματικών ατραξιόν

 

Εχουμε ήδη στα χέρια μας μια απίστευτη βεντάλια τουριστικών ατραξιόν, θεμάτων ικανών να συγκινήσουν και προσελκύσουν κάθε τουρίστα σε αυτόν τον τόπο. Τίποτε όμως δεν μας εμποδίζει να προσθέσουμε κι άλλα βαριά φύλλα στην τράπουλα μας. Μπορούμε εύκολα να καταστρώσουμε μελέτες και να κατασκευάσουμε νέες τουριστικές ενότητες όπως τις παρακάτω

  1. Μια τεχνητη μικρή λίμνη στα πελασγικά του Αη Θανάση η οποίαακολούθως να τροφοδοτεί έναν καταρράκτη στιςγκαλιότρυπες.
  2. Ένα τελεφερικπου να εκκινεί από το «4» να υπερίπταται της πόλης και να καταλήγει στον -Αη Θανάση.
  3. Ένα υδροδρόμιο για raftingαπό τις πηγές έως την μεσαιωνική γέφυρα της Κορομηλιας.
  4. Μια κρεμαστή γέφυρα στο φαρδύστομο φαράγγι της Τσούκας πάνω ακριβώς από τον μοναδικό καταρράκτη της μονής των Ταξιαρχών.
  5. Μια σχολή αλίευσης κυπρίνων που να κάνει χρήση του παροπλισμένου ηλιοκίνητου πλοιαρίου ‘Κάρανος»
  6. Ένα μεγάλο κυνηγετικό ράντσο εξοπλισμένο με ειδικό σκοπευτήριο, με οδηγούς ομάδων με ενοικιαζόμενα οχήματα παντός εδάφους κι άλογα και τα λοιπά σέα και μέα που λατρεύουνε οι απανταχού κυνηγοί.
  7. Ένα σπουδαστήριο μανιταριών, με ειδικά εκπαιδευμένα για το κυνήγι τρουφών λαγωνικά.
  8. Δυο τρία παρατηρητήρια πουλιών, τόσο στην λίμνη, όσο και στον Γράμμο.
  9. Την χάραξη και σηματοδότηση της σαρισσοφόρου ατραπού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της αντάρτικης λεωφόρου του Παύλου Μελά και της ‘μυστικής’ διαδρομής του ‘Μεγάλου Ελιγμού’ των ανταρτών του εμφυλίου.
  10. Ένα εκτεταμένο πάρκο περιπέτειας στην θέση του RiverParty, με ένα σωρό δεντρόσπιτα και εναέρια περάσματα αλλά και οχήματα ARGOSκαι στίβο κανό-καγιάκ και αθλήματα βουνού, όπως ιππασία, τοξοβολία κλπ
  11. Την ανακατασκευή ενός πρότυπου οικισμούαπό πλιθόκτιστα στα Κορέστεια με ένα τελείως αυτόνομο σύστημα ενεργειακής τροφοδοσίας και με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα.

Αυτά και όσα ακόμη κάποιες ειδικές ομάδες εργασίας και επιτροπές σοφών θα μπορούσαν να σκεφθούν και να προτείνουν, οι τρείς Δήμοι του νομού θα μπορούσαν ευκολότατα κάνοντας χρήσηεθνικών και ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης να υλοποιήσουν εκτινάσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την Καστοριά στην κορυφή των επιλογών του παγκόσμιου τουρισμού.

Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks